Deputāti atbalstīja Daugavpils pilsētas pašvaldības policijas lūgumu iegādāties 4 jaunas automašīnas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

21.novembrī Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas deputāti atbalstīja lēmumu atļaut Daugavpils pilsētas pašvaldības policijai noslēgt līgumu par četru jaunu transporta līdzekļu iegādi policijas vajadzībām. 

Transporta līdzekļi izmaksās 63 392 latus kopā ar PVN.

Par lēmuma projektu, kurā tika minēts, ka minēto transporta līdzekļu iegādei nepieciešamie līdzekļi jāparedz pašvaldības budžetā, tika daudz diskutēts, tomēr lēmums tika nodots izskatīšanai Domes sēdē.

Pēteris Dzalbe precizēja, ka līdzekļi tiks paredzēti nākamā gada budžetā, transporta līdzekļi tiks ņemti kredītā uz trim gadiem. Automašīnu uzturēšanai un kredīta atmaksai nepieciešamie līdzekļi nākamā gada budžetā pagaidām nav iekļauti, jo līgums vēl nav noslēgts, automašīnas pagaidām nav piegādātas.

Pašvaldības policijas priekšnieks Vladimirs Gudakovskis paskaidroja, ka patlaban Pašvaldības policijas rīcībā ir 8 automašīnas, kuras ir visai sliktā stāvoklī. Tiek plānots nomainīt četras automašīnas, kuru ekspluatācijas laiks ir beidzies (viena automašīna tiek ekspluatēta no 2004.gada, otrā – no 1997.gada, trešā – no 1994.gada, ceturtā – no 2005.gada).

Lēmuma apspriešanas gaitā deputāte Natālija Petrova vēlējās noskaidrot, ko plāno darīt ar vecām automašīnām, kuras tiks nomainītas pret jaunām. V.Gudakovskis nevarēja atbildēt uz šo jautājumu, tādēļ P.Dzalbe atzīmēja, ka pastāv iespēja, ka transporta līdzekļus mēģinās pārdot vai nodot metāllūžņos. Deputāta Jevgeņija Careva ierosinājums vecās automašīnas atdot Latviešu kultūras centram, kas tērē naudu sava transportlīdzekļu remontam, netika atbalstīts.

Līdz Domes sēdei, kurā tiks pieņemts gala lēmums, deputāti uzdeva iesniegt papildinformāciju par vecām un jaunām automašīnām.

Iepirkumu uzraudzības biroja informācija liecina, ka tiks iegādātas divas jaunas (2013.gada izlaiduma) piecdurvju automašīnas gaišā metāliskā krāsā un divi sešdurvju mikroautobusi baltā krāsā ar trim vietām izolatorā. Automašīnas piegādās SIA „Tehauto Latgale”.


Написать комментарий