Daugavpils pilsētas pašvaldība piešķirs stipendijas topošajiem ārstiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ja Daugavpils pilsētas domes sēdē 28.novembrī tiks apstiprināti grozījumi noteikumos par pašvaldības stipendiju piešķiršanu, kurus atbalstīja Finanšu komitejas locekļi, sākot ar nākamo gadu pašvaldība maksās stipendijas topošajiem ārstiem.

Lēmums par stipendiju piešķiršanu tiek pieņemts, lai ieinteresētu ārstus strādāt Daugavpils veselības aprūpes iestādēs. Stipendijai varēs pieteikties rezidenti, kuri iegūst medicīnisko izglītību iestādē, kurā pašvaldībai pieder ne mazāk kā 50% kapitāldaļu, un kura ir noslēgusi ar augstskolu līgumu par rezidentu apmācību. Tāpat rezidentiem būs jāslēdz līgums ar medicīnisko iestādi, kurā viņi strādās 5 gadu laikā pēc rezidentūras beigšanas.

Stipendija sastādīs 220 eiro mēnesī bez nodokļu nomaksas, tā tiks piešķirta visam rezidentūras laikam. Rezidents zaudēs stipendiju, ja neievēros līguma noteikumus vai pārtrauks studijas.

Pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis, kurš ir medicīnas jomas kurators, pastāstīja portālam Gorod.lv, ka pilsētā trūkst ārstu, jo topošie ārsti, kuri studē Rīgā, par prakses vietu parasti izvēlas Rīgas slimnīcas, kurās pēc tam atrod darbu, vai strādā ārzemēs. Pašvaldība cer, ka stipendijas palīdzēs piesaistīt topošos ārstus, kuri vēlēsies strādāt Daugavpilī.

J.Dukšinskis paziņoja, ka stipendijas topošajiem ārstiem tiks piešķirtas, pamatojoties uz medicīniskās iestādes rekomendācijām. Medicīniskajām iestādēm līdz 1.oktobrim būs jāpiesakās stipendijai, pretendentus apstiprinās deputāti.

Savukārt pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis, komentējot nepieciešamību piešķirt pašvaldības stipendijas, atzīmēja, ka slimnīca jau slēdz līgumus ar rezidentiem, kurus atbalsta no saviem līdzekļiem, jo pilsētā trūkst ārstu, tādēļ ir nepieciešamas papildprogrammas. 


Написать комментарий