VW piecgades plāns: 84 miljardi eiro jaunu modeļu izstrādei

foto: ntv.ru
foto: ntv.ru

Koncerns "Volkswagen" (VW) plāno tuvāko piecu gadu laikā savā autoražošanā ieguldīt 84,2 miljardus eiro, paredz kompānijas apstiprinātais investīciju plāns 2014. līdz 2018. gadam.

Aptuveni divas trešdaļas no šī investīciju apjoma tiks novirzīti jaunas paaudzes spēka agregātu izstrādei ar uzlabotu degvielas ekonomiju un samazinātu CO2 izmešu daudzumu. Tāpat VW plāno izstrādāt jaunas tehnoloģijas un elektroniskās sistēmas, kā arī turpināt darbu pie hibrīda un elektromobiļu tehnoloģijām.

Vēl šie līdzekļi paredzēti VW koncerna pārstāvēto auto marku modeļu gammas atjaunošanai un paplašināšanai. Turklāt galvenais uzsvars tiks likts uz automobiļiem, kas izgatavoti uz modulārās platformas un izmanto kopīgas komponentes.

apildus 63,4 miljardus eiro VW plāno ieguldīt nekustamajos īpašumos, ražošanas ēkās un uzņēmuma aprīkojumā. Vidēji šīs investīcijas ir par pusmiljardu eiro gadā mazākas, nekā tas tika plānots 2012. gadā. Uzņēmuma vadība šādu lēmumu skaidro ar dažu celtniecības projektu apturēšanu un ražošanas jaudu optimizāciju. Ražošanas jaudu paplašināšanai līdz 2018. gadam paredzēts atvēlēt vairāk nekā 22 miljardus eiro.

Savas darbības paplašināšanai Ķīnas tirgū VW plāno investēt 18,2 miljardus eiro, tomēr šie līdzekļi tiks segti no vietējām montāžas rūpnīcām, bez investīcijām no Vācijas biroja.


Написать комментарий