Rēzeknes mērs A.Bartaševičs: Nav svarīgi, kura kompānija būvēja ēku, galvenais ir visu tehnoloģiju un noteikumu ievērošana 2

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centru „Zeimuļs” un Austrumlatvijas reģionālo daudzfunkcionālo centru „Gors” Rēzeknē uzcēla būvfirma „Re&Re”, kura būvējusi arī Zolitūdē iebrukušo tirdzniecības centru „Maxima”.

Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs pastāstīja portālam Gorod.lv, ka minētā būvfirma savu darbu Rēzeknē esot paveikusi labi, un „Zeimuļs” esot saņēmis labas atsauksmes gan par kvalitāti, gan par ārējo izskatu.

„Mūsu ēka ir monolīta dzelzsbetona konstrukcija, uz kuras arī ir zaļais jumts. Savukārt Rīgas tirdzniecības centram „Maxima” bija tikai dzelzsbetona apvalks. Pēc izglītības esmu celtnieks, tādēļ varu novērtēt būvniecības kvalitāti un esmu pārliecināts, ka pat zemestrīces laikā ar ēku nekas nenotiktu”, uzskata Rēzeknes mērs.

Tomēr, pēc viņa vārdiem, Rēzeknes pilsētas domes Būvvaldei esot uzdots maksimāli īsā laikā pārbaudīt sabiedriskos objektus, lai gūtu priekšstatu par iespējamiem riskiem.

„Nav svarīgi, kas cēla ēku. Galvenais, lai būvniecības gaitā tiktu ievērotas visas tehnoloģijas un visi noteikumi. Rēzeknē šo lielu objektu būvniecībā tika izmantots kvalitatīvais metāls un ievēroti visi nepieciešamie akti, tādēļ uztraukumam nav pamata. Turklāt objekti ir pārbaudīti – tie pārdzīvoja ziemu un lielu sniega daudzumu”, paskaidroja A.Bartaševičs. 


Написать комментарий

Goru vispār būvēja Arčers...

Par kvalitāti gan neviens nav teicis, ka ir laba.

Написать комментарий