Divas firmas pārsūdzēja sadzīves atkritumu apsaimniekošanas konkursa noteikumus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Divas firmas ir pārsūdzējušas Daugavpils pilsētas pašvaldības 11.oktobrī izsludinātā atklāta konkursa noteikumus par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu pilsētas administratīvajā teritorijā, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja informācija.

Pēc konkursa izsludināšanas tā dokumentācija tika koriģēta, tomēr konkursa noteikumus pārsūdzēja divas firmas: 21.novembrī sūdzību iesniedza SIA „Vides pakalpojumu grupa” un 22.novembrī – AS „Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums”. Zīmīgi, ka sūdzības iesniedzēju vidū ir uzņēmums, kurā pašvaldībai pieder 37% kapitāldaļu. Sūdzības tiks izskatītas 18.decembrī.

Sākotnēji bija plānots, ka aploksnes ar pretendentu piedāvājumiem tiks atvērtas 4.decembrī, acīmredzot konkursa rīkošanas termiņi tiks pagarināti.

Atgādināsim, ka pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe iepriekš ziņoja, ka ar AS „Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums” noslēgtā vienošanās par sadzīves atkritumu savākšanu un izvešanu ir pagarināta līdz gada beigām, tā būs spēkā līdz jauna līguma noslēgšanai vai līdz gada beigām. Šajā laikā pašvaldība cerēja noslēgt jaunu līgumu par sadzīves atkritumu izvešanu, kura nosacījumi pilsētniekiem būtu izdevīgāki.

Jāatzīmē, ka sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojums ietver sevī sadzīves atkritumu savākšanu, uzglabāšanu, pārkraušanu un pārvadāšanu, kā arī atkritumu nodošanu pārstrādei, reģenerācijai vai apglabāšanai sadzīves atkritumu poligonā „Cīnīši”. Saskaņā ar tehnisko dokumentāciju, finanšu piedāvājumā cenas jānorāda latos un eiro, ņemot vērā atkritumu viena kubikmetra izmaksas aprēķinu pēc noteiktas formulas. Kopējais savācamo un izvedamo sadzīves atkritumu daudzums orientējoši ir 31 000 tonna gadā, attiecīgi plānotā līguma laikā – 3 gados – 93 000 tonnas. 


Написать комментарий