Nikolaja svētku tikšanās ar bērnu nama «Priedīte» audzēkņiem notiks jau nākamnedēļ

Nākamnedēļ, 6. decembrī Daugavpils Poļu studentu klubs „Semper Polonija” ar svētku programmu par godu Svētā Nikolaja dienai (poļu val. – Mikołajki) uz bērnu namu „Priedīte” dosies jau trešo reizi.

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja Daugavpils Poļu studentu kluba priekšsēdētāja Milena Rožanska, klubs darbojas Poļu kultūras centrā, bet dažādas poļu studentu iniciatīvas atbalsta fonds „Semper Polonija” un Polijas Ārlietu ministrija.

„Jau sešus gadus es esmu Poļu studentu kluba priekšsēdētāja, un šajā laikā mēs paspējām organizēt daudzas dažādas akcijas, tematiskus vakarus, kursus un citus pasākumus, bet pirms diviem gadiem pirmo reizi, kad tika uzrakstīts projekts „Nikolaja svētku tikšanās ar bērniem” („Mikołajkowe spotkanie z dziećmi”), uzdāvinājām bērnu nama „Priedīte” audzēkņiem Nikolaja svētkus, kuros poļu bērni parasti saņem dāvanas un saldumus. Jāsaka, ka mūsu sagatavoto programmu ar mūziku, dāvanām, konkursiem un Nikolaju bērni uzreiz uztvēra ar sajūsmu, tādēļ tagad viņi gaida šos svētkus ar nepacietību”, – dalījās M.Rožanska.

Tā, šogad bērnus gaida Poļu kultūras centra Jaunatnes teātra kolektīva izrāde, tautas deju ansambļa „Kukuļečka”, kā arī Alises Mejas vokālās studijas uzstāšanās – kopā ap 30 cilvēkiem centīsies sagādāt daudz prieka pavisam maziem un lielākajiem bērnu nama „Priedīte” audzēkņiem.

Pēc M. Rožanskas vārdiem, ja pirmajā gadā studenti apmeklēja tikai bērnu nama audzēkņus, tad jau pērn svētku izrādes varēja noskatīties arī Poļu bērnudārza un pagarinātās dienas grupas „Poļu mājiņa” audzēkņi. Zīmīgi, ka arī šogad klubs plāno uzdāvināt svētku atmosfēru ne mazākam bērnu skaitam.

„Lai dvēsele būtu mierīga, jādara labus darbus citu labā, tieši tā arī ir mūsu galvenā motivācija katru gadu rīkot svētkus Svētā Nikolaja dienā”, – rezumēja M. Rožanska


Написать комментарий