Panāk vienošanos, kas Merkelei ļaus saglabāt pasaules ietekmīgākās sievietes statusu

foto: echo.msk.ru
foto: echo.msk.ru

Vēlu naktī Vācijas kancleres Angelas Merkeles vadītie Kristīgie demokrāti beidzot izdevies panākt vienošanos par koalīcijas veidošanu ar kreisi centrisko Sociāldemokrātu partiju, atsaucoties uz partijas amatpersonu paziņojumu, vēsta BBC.

Panāktā vienošanās ļaus par pasaules ietekmīgāko sievieti dēvētajai Merkelei jau nākammēnes kļūt par Vācijas kancleri uz trešo pilnvaru termiņu.

Potenciālajiem koalīcijas partneriem izdevies panākt vienošanās vairākos līdz šim strīdīgos jautājumos, tostarp vienoties par minimālās algas noteikšanu nacionālā līmenī un izmaiņām pensiju nodrošinājumā.

"Delfi" jau ziņoja, ka Vācijā 22.septemrbī notika Bundestāga vēlēšanas, kurās pārliecinoši uzvarēja Merkeles vadītie Kristīgie demokrāti (CDU) un viņu Bavārijas meitaspartija - Kristīgi sociālā savienība (CSU).

Par CDU/CSU nobalsojuši 42 % vēlētāju, kas ir Merkeles vadīto konservatīvo labākais rādītājs pēdējos 23 gados.

Taču Merkeles vadīto kristīgo demokrātu līdzšinējais koalīcijas partneris - liberālā Brīvo demokrātu partija (FDP) vēlēšanās negaidīti piedzīvoja  fiasko un ar 4,8% rezultātu nespēja pārvarēt iekļūšanai Bundestāgā noteikto 5% barjeru.

Līdz ar to Merkeles vadītā partija ir spiesta meklēt jaunu koalīcijas partneri, lai nepieļautu mazākuma valdību.


Написать комментарий