D. Kemerons uzstājas par pārvietošanās brīvības pa ES ierobežošanu

foto: ALAMY
foto: ALAMY

Lielbritānijas premjerministrs Dēvids Kemerons uzstājās par pārvietošanās brīvības pa Eiropas Savienību ierobežošanu.

To viņš intervijā paziņoja Lielbritānijas MIL, ziņo Bi–bi–si. Pēc D.Kemerona vārdiem Eiropas Savienībai ir laiks pieņemt pasākumus, lai atgrieztu cilvēku uzticību. Viņš piebilda, ka ir nepieciešama jauna vienošanās, kura nebūs tik lojāla pret migrantiem.

D. Kemerons atzīmēja, ka brīvas pārvietošanās iespēja pa Eiropas Savienību radīja masu migrācijas viļņus. Tāpat viņš apliecināja, ka Lielbritānija ierobežos ārzemju migrantu tiesības pabalstu un atlaižu saņemšanai. Diedelēšana vai naktsguļa zem atklātām debesīm var kļūt par pamatojumu izraidīšanai no valsts, – ziņo rbc.ru.  

Premjerministra raizes pastiprina Rumānijas un Bulgārijas pilsoņu ierašanās valstī, jo no 2014. gada janvāra viņiem tiks atcelti ierobežojumi. Iepriekš analoģiskas raizes par iespējamo Rumānijas un Bulgārijas migrantu pieplūdi izteica Vācijas politiķi.

Kā tika ziņots, no 2014. gada janvāra Rumānijas un Bulgārijas pilsoņi varēs brīvi apmesties Lielbritānijā un citās Eiropas Savienības dalībvalstīs, ja viņiem ir darbs vai mācību vieta. Šie nosacījumi tika atrunāti abām valstīm, iestājoties ES 2007. gadā. 


Написать комментарий