Nedēļas nogalē aicina amatierteātru festivāls “Laipa”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

No 29.novembra līdz 1.decembrim Jēkabpils tautas namā norisināsies nu jau astotais amatierteātru festivāls „LAIPA”, informē Jēkabpils pašvaldības portāls.

Trijās festivāla norises dienās redzēsim izrādes, ko uz Jēkabpili atvedīs teātra trupas no Ozolniekiem,  Lielvārdes, Kokneses, Rīgas, Rokišķiem Lietuvā, Balviem un Valkas. Mājinieku godā – Jēkabpils Tautas teātris. Kopā triju dienu laikā jēkabpiliešiem un pilsētas viesiem būs iespēja redzēt astoņas izrādes visdažādākajām gaumēm.

Jēkabpils Tautas teātra režisore Inta Ūbele par „LAIPAS” būtību saka: „Tā ir laipa starp režisoru un lugas autoru, režisoru un aktieri, aktieri un skatītāju. Ikvienam teātra izrādē iesaistītajam – dramaturgam, režisoram, aktierim un skatītājam jāatrod sava laipa, uz kuras visdrošāk. Un tā laipa, uz kuras viens otram varam sniegt visvairāk un vislabāko. Amatierteātru festivāls „LAIPA” Jēkabpilī pulcina gan brīvdomātājus, gan noliedzējus un apgalvotājus – par notiekošo, notikušo un nenotikušo. Liekot domāt līdzi un meklēt savas laipas.” Festivāls notiek ar Zemgales Kultūras programmas, ko finansē Latvijas Kultūrkapitāla fonds, atbalstu.


Написать комментарий