Biedrība «Līvānu novada pensionāri» tikās ar Līvānu slimnīcas Sociālās rehabilitācijas darbiniekiem

foto: livani.lv
foto: livani.lv

2013.gada 26.novembrī Sociālās rehabilitācijas nodaļas darbinieki viesojās biedrībā „Līvānu novada pensionāri”, lai pastāstītu par bezmaksas sociālās rehabilitācijas pakalpojumu pieejamību SIA Līvānu slimnīcā, kurus var izmantot arī šīs mērķgrupas klienti.

Kā informē Līvānu novada portāls, sociālā darbiniece Olga Griščenko klātesošos informēja par sociālās rehabilitācijas nodaļu, kas sniedz sociālās rehabilitācijas pakalpojumus bērniem, cilvēkiem darbspējas vecumā un  pirmspensijas un pensijas vecuma personām, saņemot sociālo, medicīnisko un psiholoģisko rehabilitāciju. Šajā rehabilitācijas posmā, klientam tiek nodrošināta individuāla pieeja.

Savukārt,darbojoties, Dienas aprūpes centrā, galvenā uzmanība tiek pievērsta klienta iesaistīšanai grupu aktivitātēs, lai mazinātu vientulības sajūtu, aizdomātos par līdzcilvēku nozīmi, saņemtu atbalstu un iedrošinājumu, piedomātu par savu veselību gan ārstnieciskās vingrošanas nodarbībās, gan tiekoties informatīvās lekcijās un praktiskās grupu nodarbībās.

Sociālās rehabilitācijas nodaļas ergoterapeite Nataļja Lietauniece, interesentus iepazīstināja ar ergoterapijas nozīmi rehabilitācijas procesā. Ergoterapeite uzsvēra, ka galvenais  ir veicināt pašas personas iesaistīšanos sev nozīmīgās ikdienas nodarbēs, tādējādi veicinot neatkarību, veselību un labklājību, jo ergoterapijas galvenais mērķis ir veicināt indivīda veselību un neatkarību jebkuros dzīves apstākļos.


Написать комментарий