Tīģeris saplēsa dresētājam kaklu 50 apmeklētāju acu priekšā

foto: AP
foto: AP

Tīģeru dresētājs tika nogādāts slimnīcā ar helikopteru pēc tam, kas viens no viņa audzēkņiem iekoda viņam kaklā Austrālijas zooloģiskajā dārzā, kuru atvēra Stīvs Īrvings, kurš ir pazīstams arī kā „krokodilu mednieks”.

30 gadus vecais Dēvids Stili guva durtas brūces kakla rajonā incidenta rezultātā, kuru viens no apmeklētājiem aprakstīja kā „briesmīgu”. Pirms Brisbenas Karaliskās slimnīcas helikoptera ierašanās vīrietim palīdzību sniedza feldšeri. Uz slimnīcu dresētāju nogādāja smagā stāvoklī. Dēvids bija pie samaņas un elpoja, bet uzbrukuma rezultātā guva divas nopietnas durtas brūces kakla rajonā, – ziņo fedpost.ru.

Pasaules popularitāti zooloģiskais dārzs ieguva tādēļ, ka tā īpašnieks bija „krokodilu mednieks” Stīvs Īrvings, kuru nogalināja raja peldēšanās laikā Ziemeļkvīnslendas piekrastē 2006. gadā. Citi zooloģiskā dārza darbinieki ātri reaģēja uz uzbrukumu un atvilka ievainoto dresētāju no tīģera.

Par šokējošā uzbrukuma lieciniekiem kļuva 50 cilvēki, kuru vidū bija 14 gadus vecais Džeiks Di’Olimpio, kurš pastāstīja Courier Mail, ka incidents notika uzstāšanās ar tīģeri laikā. Viņš teica, ka redzēja, kā plēsoņa uzlēca dresētājam virsū un ar ilkņiem koda viņam kaklā.

Viņš teica: „Tas bija briesmīgi. Viņi iekrita ūdenī, un tīģeris darīja visu, lai neļautu dresētājam piecelties. Pārējie četri dresētāji sāka uzbrukt dzīvniekam, viens pat sita viņu ar nūju”.

Pēc Džeika vārdiem pirms uzbrukuma tīģeris uzvedās mierīgi, spēlējoties ar dresētāju.

„Tas bija nelaimes gadījums”, – paziņoja zoodārza direktors. – Tas nebija agresijas akts. Tā ir vienkārši nepatīkama kļūda”.

Atbildot uz jautājumu, kas nākotnē gaida tīģeri, Vess Manions teica, ka nekādas darbības pret dzīvnieku netiek plānotas. Zoodārzā dzīvo trīs Bengālijas un astoņi Sumatras tīģeri. Apmeklētājiem katru dienu tiek piedāvāta iespēja nofotografēties ar dzīvniekiem.

2009. gadā zoodārzā notika divi uzbrukumi uzraugiem, vienu veica Bengālijas tīģeris, bet otro – Sumatras tīģeris. Abos gadījumos uzraugi tika hospitalizēti, bet, par laimi, abi izdzīvoja. Nav skaidrs, kas kļuva par šī uzbrukuma iemeslu, bet, kā tiek domāts, tas kļuva par nopietnāko zoodārzu vēsturē.

Stīva Īrvina atraitnei Terijai vēl ir sakars ar zoodārzu, tāpat kā arī „krokodilu mednieka” bērni Bindi un Bobs ir jaunās Austrālijas un ASV TV zvaigznes. 


Написать комментарий