Pateicoties Gorod.lv, Daugavpils pilsētas domes ēkā konstatēts evakuācijas plānu trūkums

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

21.novembrī Rīgā notikušajā traģēdijā gāja bojā 54 cilvēki, taču izskatās, ka ne visi ir izdarījuši secinājumus.

Nekādā ziņā nevēlamies spekulēt ar notikušo, tomēr nevarējām nepaziņot mūsu lasītājiem, ka portālam Gorod.lv kļuva zināms, ka Daugavpils pilsētas domē pēc nesen pabeigtā remonta bija aizmirsuši izvietot evakuācijas plānus.

Atgādināsim, ka remontdarbi Domes telpās tika pabeigti pavasarī, tomēr līdz šai dienai neviens neatcerējās, ka jāizvieto arī evakuācijas plāni, kuri nav vienkārša formalitāte, bet bīstamajā situācijā glābj cilvēku dzīvības.

Domes civilās aizsardzības speciālists Vladislavs Ruskuls, atbildot uz portāla Gorod.lv jautājumu par to, kā ir gadījies, ka tik ilgu laiku pilsētas vadība, deputāti, pašvaldības vadošie speciālisti bija pakļauti briesmām, nezinot kā jāuzvedas ārkārtas situācijā, paziņoja, ka viņš atradās atvaļinājumā un nekontrolēja situāciju. V.Ruskuls atzīmēja, ka pašlaik Domē pārbauda visus ugunsdzēsības aparātus.

Pēc V.Ruskuļa apliecinājuma, ka visi evakuācijas plāni ir savās vietās un problēma bija radusies tikai ar šī dokumenta izvietošanu pie pilsētas mēra kabineta, portāla Gorod.lv korespondents pastaigājās pa Domes ēkas gaiteņiem un nevienu evakuācijas plānu neredzēja.

Pašvaldībā paziņoja, ka evakuācijas plāni savās vietās tiks izvietoti rīt, patlaban tos koriģē. Šo faktu mēs noteikti pārbaudīsim, jo rūpējamies par cilvēkiem, kuriem esam uzticējuši mūsu pilsētas labklājību.

Jāatzīmē, ka iepriekšējais evakuācijas plāns, kas atradās Domes otrajā stāvā, kur atrodas vadības kabineti, paredzēja, ka ārkārtas situācijā pilsētas mēram no sava kabineta jāevakuējas pa logu. Diemžēl mūsu rīcībā nav fotogrāfiju, kuras apliecinātu augstākminēto, taču jaunus evakuācijas plānus mēs noteikti nofotografēsim.

Šajā gadījumā jānonāk pie secinājuma: ja cilvēki, kuriem jārāda piemērs, tik pavirši attiecas pret savu drošību un dzīvību, kā viņi var rūpēties par apkārtējiem? 



Написать комментарий