Āboltiņa: Dombrovska rīcība ir politiķa un spēcīga cilvēka cienīgs solis

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Premjera Valda Dombrovska („Vienotība") lēmums atkāpties no amata ir „gan politiķa, gan spēcīga cilvēka cienīgs solis," Latvijas Radio sacīja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa („Vienotība").

Viņa slavēja premjeru par spēju uzņemties atbildību un par spēju parādīt, ka izpildvara var uzņemties atbildību par valdības lēmumiem.

Āboltiņa apliecināja, ka Dombrovska lēmums nav bijis saskaņots ar pārējiem partijas biedriem. Taču viņa uzsvēra, ka „Vienotība" allaž esot uzticējusies Dombrovskim.

„Es ceru, ka uzsāktās darbības [traģēdijas sakarā] vainagosies ar rezultātu, premjers turpinās vadīt valdību līdz jaunas valdības apstiprināšanai. Bet mūsu politiskā vide ir tieši tik samaitāta, ka cilvēki spēj, kamēr vēl bojāgājušie nav guldīti zemē, mēģināt sasaukt sēdes, kurās liet vienam pār otru mēslu spaiņus, (..). Ja šajā brīdi izpildvara kaut ko nav izdarījusi, tad arī tā ir cienījama politiķa rīcība sabiedrībai parādīt, ka ir politiķi, kas var uzņemties šādu atbildību," sacīja Āboltiņa.

Viņa norādīja, ka kādam ir jāuzņemas politiskā atbildība un Dombrovskis ir pierādījis, ka spēj to izdarīt. Saeimas priekšsēdētāja apliecināja, ka pašreiz valdībā esošie politiķi varētu veidot jaunu valdību.

Šobrīd vēl nav lemts par tālāko partijas rīcību, pašlaik notiek Saeimas frakcijas sēde.

Ziņots, ka trešdienas pēcpusdienā Dombrovskis pēkšņi pavēstīja par atkāpšanos no amata.


Написать комментарий