Gorod.lv aptauja: jaunā domes sastāva darbs pilsētniekiem asociējas ar pašvaldības uzņēmumu vadītāju nomaiņu ar saviem cilvēkiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Gandrīz pēc 5 mēnešiem kopš jaunā Daugavpils vadība uzsāka darbu Gorod.lv painteresējās saviem lasītājiem, ar ko viņiem asociējas mēra Jāņa Lāčplēša un domes darbs šajā periodā.

Piedāvājot pietiekami daudz atbilžu variantu, tai skaitā arī ar pozitīvām atsauksmēm par domes jaunā sastāva darbu, noskaidrojām, ka respondentu vairākumam tomēr ir vairāk negatīvu jaunā pašvaldības sastāva darba vērtējumu.

Tā, saskaņā ar aptaujas rezultātiem 30% aptaujāto domes 5 mēnešu darbs mēra J. Lāčplēša vadībā asociējas ar pašvaldības uzņēmumu vadītāju nomaiņu ar saviem cilvēkiem, ar fiktīviem konkursiem, summu palielināšanos deputātu uzturēšanai un ar jauniem amatiem.

29% aptaujāto izvēlējās tikai vienu variantu no piedāvātajiem, paziņojot, ka pēdējie 5 Daugavpils domes darba mēneši viņiem asociējas tikai ar pašvaldības uzņēmumu vadītāju nomaiņu ar saviem cilvēkiem. Vēl 14% respondentu norādīja, ka viņiem domes darbs asociējas ar summu palielināšanos deputātu uzturēšanai.

Tikai 10% aptaujāto atzīmēja pozitīvus momentus, kurus viņi novēro pēdējo mēnešu laikā. To vidū ir pirmsvēlēšanu solījumu izpilde, pašvaldības uzņēmumu vadītāju nomaiņa ar profesionālākiem darbiniekiem, situācijas uzlabošanās pilsētā, jaunu pilsētas attīstības perspektīvu rašanās


Написать комментарий