Nožēlojami. Izmantojot traģēdiju, aktivizējas krāpnieki

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Izmantojot traģisko notikumu, Latvijā parādījušies krāpnieki, kuri aicina ziedot Zolitūdes traģēdijā bojāgājušo tuviniekiem un nelaimē cietušajiem, lai gan šiem cilvēkiem nav nekāda sakara ne ar cietušajiem, ne labdarības organizācijām, viņus neviens nav pilnvarojis vai lūdzis vākt ziedojumus.

Labklājības ministrija (LM) aicina iedzīvotājus uzmanīties un pārbaudīt iespējamos krāpniekus – ziedojumu vācējus. LM ir saņēmusi informāciju par īsziņām un publikācijām sociālajos tīklos, kuros privātpersonas aicina pārskaitīt naudu uz privātiem kontiem, norāda LM speciāliste Zane Brīvmane. «Aicinām iedzīvotājus nebūt lētticīgiem un pārliecināties, ka šādu ziedojumu vācēju nolūki ir godīgi,» saka Z. Brīvmane. Viens no veidiem, kā pārliecināties par ziedojumu saņēmējiem un individuālā atbalsta iespējām, ir piezvanīt uz Rīgas domes Labklājības departamenta bezmaksas tālruni 80005055. Pārliecināties par to, vai ziedojumi tiešām sasniegs adresātu, var arī labdarības fondā Ziedot.lv, kas ir arī viens no drošākajiem veidiem, kā ziedot un atbalstīt traģēdijā cietušos, proti, zvanot uz īpaši šim mērķim paredzēto organizācijas Ziedot.lv labdarības tālruni 90006385. Tāpat naudu var atstāt ziedojumu kastītēs, kas izvietotas pie veikalu Maxima kasēm. Ziedojumu var arī pārskaitīt internetbankā.

Aicinājumus ziedot traģēdijā cietušajiem izplata arī cietušo draugi, tādā gadījumā var pārliecināties par to, kas ir šie cilvēki, izvērtēt publiski pieejamo informāciju. Ziedojumus pieņem arī Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrība, kurai naudu var pārskaitīt ziedojumu kontā. Šos ziedojumus novirzīs materiālās palīdzības piešķiršanai iekšlietu darbiniekiem, kuri piedalījās glābšanas darbos traģiskajā negadījumā.

Ziedojumus traģēdijā cietušie cilvēki saņems pēc Rīgas domes izstrādātiem individuāliem plāniem, kuros būs ietvertas katra cilvēka vai ģimenes individuālās vajadzības. Jau pašlaik palīdzību cietušie var saņemt Ziedot.lv birojā Rīgā, Krišjāņa Barona ielā 59/61.


Написать комментарий