Daugavpils gandrīz uz divām nedēļām kļuva par snūkera galvaspilsētu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Trešdien, 27.novembrī, Daugavpils Latviešu kultūras centrā (LKC) notika Pasaules čempionāta snūkerā amatieriem atklāšanas ceremonija.

Šis ir nozīmīgs notikums, jo čempionātā piedalās vairāk nekā 240 dalībnieki no 52 pasaules valstīm, tostarp Šrilankas, Irānas, Jaunzēlandes, Taizemes, Austrālijas.

Vienības namā pulcējušos sportistus sveica Eiropas biljarda un snūkera federācijas (IBSF) prezidents Maksims Kasis (Francija), sacensību direktors Saimons Smits ( Lielbritānija), Latvijas Biljarda federācijas vadītājs Sergejs Koļcovs.

Svinīgās ceremonijas sākumā pēc starptautiskās kategorijas tiesneša, televīzijas kanāla Eurosport komentētāja Vladimira Siņicina lūguma visi klātesošie ar klusuma brīdi pagodināja Zolitūdē notikušās traģēdijas upuru piemiņu.

Sporta organizāciju vadītāji savās runās novēlēja sportistiem veiksmi, gadīgu cīņu un uzvaru. Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis atzīmēja, ka mūsu pilsētai ir liels gods uzņemt tik augsta līmeņa sacensības, kas ļauj prezentēt Daugavpili Eiropas un starptautiskajā līmenī, novēlēja visiem labi pavadīt brīvo laiku.

Latvijas komandā daugavpilietes Tatjanas Vasiļjevas vadībā ir visvairāk sportistu, un pēc sporta komentētāju domām, tai ir visas iespējas izcīnīt uzvaru.

Pēc tradicionālajām runām un LKC folkloras kolektīva „Svātra” uzstāšanās sportistiem iedeva spēļu sarakstu, identifikācijas karti, piemiņas dāvanu no Daugavpils pilsētas domes.

Ceturtdien, 28.novembrī, no rīta Olimpiskajā centrā sāksies sacensības, ieeja uz kurām ir bez maksas. Turklāt sekot līdzi spēlēm var arī interneta vietnē www.ibsf.info.

12 dienu laikā sportisti sacentīsies par tiesībām piedalīties čempionātā profesionāļiem, kuras iegūs šī Pasaules čempionāta uzvarētājs. Čempionāta svinīgā noslēguma ceremonija notiks svētdien, 8.decembrī.

Jāatzīmē, ka šāda veida čempionāts Eiropā notiek pirmo reizi. Maksims Kasis atzīmēja, ka Eiropas biljarda asociācija bijusi ļoti apmierināta ar Eiropas čempionātu, kas pērn notika mūsu pilsētā, tādēļ viņi ar prieku atgriezās Daugavpilī. 



Написать комментарий