Daugavpilieši varēs nosvinēt Andžeikus Poļu namā un apmeklēt «Kirmaša» svētkus Baltkrievu kultūras centrā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Naktī no 29. uz 30.novembri Polijā svin vienus no poļu iemīļotākajiem svētkiem – Svētā Andžeja dienu jeb Andžeikus, par godu kam pēdējā rudens dienā Daugavpils Poļu kultūras centrā (Poļu namā) tiek rīkots zīlēšanas vakars.

Tiek uzskatīts, ka šajā dienā – Ziemassvētku gavēņa priekšvakarā – var jautri pavadīt laiku, ar zīlēšanas palīdzību uzzinot kaut ko par nākamo vīru vai sievu.

Tādēļ 29.novembrī plkst.17:00 Poļu kultūras centrs aicina ciemos visus interesentus neatkarībā no viņu vecuma, tautības un reliģiskās piederības. Poļu kultūras centra apmeklētājiem būs iespēja uzzināt, kas gaidāms nākotnē, jaunajā gadā, vakara viesiem to palīdzēs izdarīt, piedāvājot dažādus zīlēšanas variantus, tostarp zīlēšanu ar vasku.

Jāatzīmē, ka portāla Gorod.lv žurnālistei gandrīz visi pirms gada izteiktie pareģojumi piepildījās.

Šajā dienā, 29.novembrī, plkst.18:00 Baltkrievu kultūras centrs sadarbībā ar baltkrievu nacionāli izglītojošo biedrību „Uzdim” aicina daugavpiliešus uz muzikālu teatralizētu uzvedumu „Беларускi кiрмаш”.

„Беларускi кiрмаш” ir kļuvis par Daugavpils Baltkrievu kultūras centra tradicionālo folkloras pasākumu, tā savdabīgo vizītkarti Latvijā. Tas tiek rīkots ik gadu vairākus gadus pēc kārtas. Šogad teatralizētais uzvedums iepazīstinās skatītājus ne vien ar baltkrievu rudens gadatirgus tradīciju, bet arī ar saprecināšanas rituālu. Uzvedumā „Беларускi кiрмаш” tiks iesaistīti Baltkrievu kultūras centra radošie kolektīvi: baltkrievu tautas dziesmu ansamblis „Kupalinka” (māksl.vadītājs V.Petrovs), trio „Lastauki” (māksl.vadītāja T.Pimenova), folkloras deju ansamblis „Ļanok” (māksl.vadītājs V.Kohans), kā arī teātra studija „Paulinka” (māksl.vadītāja G.Sontocka).

Ciemos uz „Беларускi кiрмаш” ieradīsies Jēkabpils, Krāslavas un Līvānu baltkrievu kultūras biedrību pārstāvji. 


Написать комментарий