Balveniete Ilona Džigure – labākā sociālā darbiniece Latvijā

foto: Karīna Miezāja/la.lv
foto: Karīna Miezāja/la.lv

Piektdien, 22.novembī, labklājības ministre Ilze Viņķele svinīgā ceremonijā apbalvoja labākās sociālās darbinieces Latvijā - pirmās vietas laureāti Ilonu Džiguri no Balviem, otrās vietas ieguvēju Ingu Ābiķi no Ventspils un Sandru Darkevicu no Rīgas, kura ierindojās trešajā vietā.

Kā informē Balvu novada portāls, pirmās vietas ieguvēja Ilona Džigure ir Balvu novada domes Dzīvokļu komisijas locekle, kura palīdz risināt Balvu novada iedzīvotāju dzīvojamo telpu jautājumus. Viņa arī atbildīgi vada nakts patversmes darbu Balvos, kā arī pašas izstrādāto projektu „Dažādu mazākumtautību un sociālo grupu integrācijas un dzimumu līdztiesības skola", kura laikā Balvu pilsētas dažādu tautību un sociālo grupu iedzīvotājiem organizē izglītojošus pasākumus, veidojot dialogu ar valsts un pašvaldības institūciju amatpersonām. Projekta laikā izveidota Balvu dažādu tautību kopiena „Smaids", kurā savu interešu aizstāvībai darbojas dažādu tautību sievietes.

Labklājības ministrija (LM) šogad pirmo reizi izsludināja konkursu „Labākais sociālais darbinieks Latvijā", kurā tika pieteikti 49 pretendenti no visas Latvijas. Konkursā piedalījāss gan pašvaldību sociālo dienestu, gan dažādu sociālo pakalpojumu sniedzēju iestāžu darbinieki, tai skaitā arī struktūrvienību vadītāji. Iesniegtās anketas vērtēja un uzvarētājus noteica LM, Sociālo darbinieku biedrības, Latvijas Pašvaldību sociālo dienestu vadītāju apvienības un Latvijas Profesionālo sociālā darba speciālistu asociācijas izveidota žūrija.

Laureātes balvās saņēma skaistumkopšanas procedūras, SPA, vakariņas un nakšņošanu viesnīcā „Hotel Jurmala Spa", pārsteigumu no TV3 raidījuma „Ievas pārvērtības", kā arī dāvanu karti 300 latu vērtībā no tirdzniecības centra „Domina Shopping".


Написать комментарий