Eiropas Savienība uzskata par nepieciešamu «atsvaidzināt» attiecības ar Krieviju

foto: rus.ruvr.ru
foto: rus.ruvr.ru

Krievijai un Eiropas Savienībai pēc Viļņas samita būs „jāatsvaidzina” attiecības un jāķeras pie integrētas telpas izveidošanas no Lisabonas līdz Vladivostokai, paziņoja ES pārstāvniecības vadītājs Krievijā Vigaudas Ušackas intervijā laikrakstam „Komersant”, kura publicēta ceturtdien.

„Austrumu partnerības” samits Viļņā tiek atklāts ceturtdien. Tā dienas kārtībā ir asociācijas vienošanās ar Gruziju un Moldāviju. Tika gaidīta analoģiskas vienošanās noslēgšana arī ar Ukrainu, bet Kijeva apturēja tās sagatavošanu, motivējot to ar nepieciešamību attīstīt ekonomiskās attiecības ar Krieviju un NVS. Maskava un Brisele apsūdz viena otru par spiedienu uz Ukrainu, – ziņo fondsk.ru.

„Mēs gribētu aktivizēt stratēģisko dialogu ar KF. Pēc Viļņas būs jāatsvaidzina divpusējās attiecības. Diemžēl, manuprāt, KF un ES attiecības pārdzīvo sarežģītus laikus”, – teica Ušackas.

„Tā vietā, lai apmainītos ar savstarpējiem pārmetumiem, mums vajadzētu veltīt vairāk laika mūsu sadarbības perspektīvu apspriešanai <…> Mums beidzos jāķeras pie tā būvniecības, par ko pagaidām mēs tikai runājam – integrētas telpas izveidošanas no Lisabonas līdz Vladivostokai”, – viņš piebilda.

Turklāt Eiropas Savienības pārstāvis neviesa skaidrību jautājumā par to, vai janvāra samitā Krievija – ES tiks parakstīta vienošanās par vīzu režīma atvieglojumiem starp Krieviju un Eiropas valstīm. „Pagaidām es nevaru to prognozēt”, – teica Ušackas. 


Написать комментарий