Zolitūdes upuru kompensācijām un glābēju prēmēšanai atvēl 15 miljonus latu

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Saeima ceturtdien, 28.novembrī piekrita 15 miljonu latu pārdalei, lai nodrošinātu kompensāciju izmaksu 21.novembra Zolitūdes traģēdijā cietušajiem, kā arī upuru ģimenēm. 

Tāpat šie līdzekļi tiks izmantoti, lai izmaksātu prēmijas glābšanas darbos iesaistītajiem.

Atbilstoši valdībā lemtajam, zem sabrukušā veikala drupām bojāgājušo cilvēku radiniekiem tiks izmaksātas 10 000 latu kompensācijas, bet cietušajiem – 5000 latu kompensācijas.

Savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbiniekiem tiks izmaksātas prēmijas, kuru apmēru noteiks Ministru kabinets. Ņemot vērā to, ka valsts amatpersonu atlīdzību regulējošais likums patlaban noteic stingrus ierobežojumus prēmiju apmēram un šo ierobežojumu dēļ daļai glābēju prēmiju apmērs būtu aptuveni 200 lati, likumu nolemts mainīt, lai glābējiem varētu izmaksāt 380 latus lielas prēmijas.

Tāpat Saeima ceturtdien lems arī par iedzīvotāju ienākuma nodokļa likuma izmaiņām, lai cietušajiem un upuru radiniekiem nebūtu jāmaksā nodoklis par pabalstiem un kompensācijām, ko viņiem izmaksājušas fiziskas vai juridiskas personas.

"Delfi" jau ziņoja, ka 21. novembra vakarā, sabrūkot lielveikalam Zolitūdē, Priedaines ielā 20, ir miruši vismaz 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva ievainojumus.

Rīgas dome traģēdijā mirušo cilvēku piederīgajiem apņēmusies izmaksāt 10 000 latu lielas kompensācijas, bet cietušajiem – 5000 latu lielas kompensācijas.

Triju bojāgājušo glābēju piederīgie saņems 50 000 latu lielas kompensācijas.

Tāpat Zolitūdes traģēdijā cietušajiem un mirušo cilvēku ģimenēm plānots izmaksāt vienreizējus pabalstus no ziedojumiem, ko iedzīvotāji un uzņēmēji saziedojuši "ziedot.lv".


Написать комментарий