R.Eigims: Pēc traģēdijas tauta pierādīja, ka tieši politiķi sašķeļ sabiedrību, dalot to uz krieviem un latviešiem 16

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēc Latvijas premjerministra Valda Dombrovska paziņojuma par aiziešanu no amata griezāmies pēc komentāriem pie Saeimas deputāta Riharda Eigima.

„Uzskatu, ka premjers demisionēja par vēlu. Dombrovskim vajadzēja atstāt amatu Rīgā notikušās traģēdijas pirmajās dienās, tas būtu 100% pareizi. Tagad šo soli var traktēt dažādi – iespējams, viņš aizgāja ne pēc paša gribas, iespējams, tas ir politisks gājiens.

Tomēr jāatzīst, ka pirms tam politiķi nebija šādi rīkojušies, tādēļ Dombrovska rīcība ir cienīga: viņš uzņēmās politisko atbildību. Taču, manuprāt, pirmajam bija jāaiziet ekonomikas ministram.

Rīgā notikušais ir liela traģēdija, man negribētos neko komentēt, bet tas jādara. Šobrīd visi meklē vainīgos, taču vainīgi ir visi – sākot ar Saeimas deputātiem (tostarp mani), valdību. Tomēr daudzus cilvēkus nevar vainot, domāju, ka, ieslēdzoties signalizācijai, es arī neatstātu telpas, jo ugunsgrēka pazīmju nebija. Cilvēki jāsagatavo šādām situācijām, bet valdība tam nav gatava.

Traģēdija Rīgā apliecināja, ka mūsu cilvēki spēj apvienoties. Cilvēki netika dalīti krievos un latviešos. Uzskatu, ka tieši politiķi sašķeļ sabiedrību, izmantojot cilvēku piederību dažādām tautībām. Šobrīd, veidojot jaunu valdību, politiķiem jāseko cilvēku piemēram un jāapvienojas, aizmirstot par aizvainojumiem un „sarkano līniju”, jāizveido valdība, kurā būtu visu partiju pārstāvji, tostarp neatkarīgie deputāti. Tādējādi mēs apliecinātu, ka neesam ambīciju varā un varam izveidot normālu politisku sabiedrību.

Vēlos atvainoties visiem. Esmu pārliecināts, ka mums nevajadzēja atteikties no ĀSM palīdzības. Tas, ka mēs tomēr atteicāmies, pierāda, ka esam politiski atkarīgi. Mūsu tauta apliecināja, ka sabiedrība netiek dalīta krievos un latviešos, bet politiķi to nespēj. Tādēļ mums ir daudz problēmu, un situācija ir jāmaina. Žēl, ka daudziem tas kļuva acīmredzams tikai pēc traģēdijas. Atkārtošos, šobrīd nav jāakcentē vainīgo meklēšana, jāizveido pareizā valdība un jāpierāda, ka politiķi var būt kopā ar tautu un strādāt tās labā”, pastāstīja Rihards Eigims.

Atbildot uz jautājumu, kurš tiek apspriests plašsaziņu līdzekļos, proti, vai Rīgas pilsētas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam arī vajadzētu atstāt amatu, R.Eigims atzīmēja, ka uz V.Dombrovska fona N.Ušakovs izskatās nožēlojami. „Dombrovskis atrada sevī spēku, lai aizietu, bet Ušakovs nevar aiziet. Latiņa ir pacelta pārāk augstu. Rīgas dome arī ir atbildīga par notikušo, un teorētiski tai arī vajadzētu demisionēt, tāpat kā ekonomikas ministram. Grūti teikt, vai Ušakovam jāaiziet. Iespējams, vairāki pasākumi ir saistīti ar pret Rīgas domi vērstu politiku”, paziņoja Saeimas deputāts. 


Написать комментарий

Ir milzīga pretestība pret šo, neko neizsakošo, vārdu salikumu "politiskā atbildība", kurai varu vilkt paralēles ar vārdu "bezatbildība". Skan tikpat atbaidoši, kā ilgi zelētais "veiksmes stāsts".

Pirmajās dienās Dombrovskis noteikti nedrīkstēja demisionēt, tas būtu noziegums, jo bija jāorganizē glābšanas darbi. Tie ilga vairākas dienas.

Dalījums starp latviešiem un krieviem ir reāls, nevis mistisku politiķu izdomāts. To parāda visu vēlēšanu un referendumu rezultāti, un arī dažādās valodās rakstošo masu mediju saturs un orientācija.

Valdībā nevar būt visas Saeimā pārstāvētās partijas, ja tām ir, piemēram, radikāli atšķirīga ārpolitiskā orientācija (attieksme pret NATO).

Fakts, ka Krievija piedāvāja nepieciešamības gadījumā atsūtīt savus glābējus, nenozīmē, ka tas bija tiešām nepieciešams. Tas arī nenozīmē, ka vajadzības gadījumā būtu jāaicina tieši Krievijas, nevis Vācijas, Zviedrijas vai kādas citas valsts glābēji, kuri, bez šaubām, būtu atbraukuši.

Pilnīgi piekrītu Eigima kungam.

...pamodies populists!? Krievi vienmēr ir bijuši Latvijai sveši, un neviens politiķis neietekmēs manu viedokli ka Rīgas centrā ir pareizi dzirdēt nemitīgu slāvu materšinu...Protams - ir krieveļi UN ir Krievi, beidzamos uz ielas nedzird.

šobrīd nav jāakcentē vainīgo meklēšana
---------------
tie noteikti ir jāatrod! un, manuprāt, tā ir Rīgas būvvalde Vircava personā un Rīgas dome Ušakova un Amerika personā.

vērtēšanas sistēma ir vienkārši oriģināla! pēc principa - i našem i vašem :)

It kā viss pareizi, tomēr jūtams tāds škibums uz vienu pusi ka es tajā vezumā negribu sēdēt.

Un tad pienāca politiķis Eigims un izstāstīja, ka "... politiķi sašķeļ sabiedrību, dalot to uz krieviem un latviešiem ..." Un noteikti, ka to izdarīja, latviešiem tik sirdij tuvajā, krievu mēlē!

Saskaņas centra Nils Ušakovs ir vainīgs Zolitūdes traģēdijā, jo:
1. Tas notika Rīgā
2. Maximas lielveikalu uzcēla Nila Ušakova valdīšanas laikā
3. Rīgas pilsētas būvvalde ir pakļauta Ušakovam. Ušakovs ir atbildīgs par celtniecības drošību Rīgā. Tā ir pašvaldības atbildība.
4. Rīgas pilsētas būvvalde nespēja panākt, ka Maximas lielveikals tiek uzbūvets kvalitatīvi
5. Rīgas pilsētas būvvalde atļāva veikt remontdarbus uz Maximas lielveikala jumta, nepārtraucot tā darbu
6. Nils Ušakovs 2009.gadā, vēl būdams Saeimas deputāts, balsojis par Būvniecības likuma grozījumiem, kas paredzēja arī Valsts būvinspekcijas likvidēšanu
7. Ušakovs par Rīgas pilsētas būvvaldes direktoru iecela cilvēku ar ģeogrāfa izglītību

Tā ir taisnība. Cilvēkam galvenais ir cilvēks. Politiķim ( īpaši) nacionālistam) galvenais, lai būtu ko ēst.
Bet palīdzību meļējot- tas pats politiķis meklē labāko speciālistu, tad vairs tautību neprasa.

vai tiešām Ušakova kungam,nemaz nav jāklausa,ko saka Latvi'jas valdība.Arī par tām biļetēm sabiedriskajā transportā.Viņš varētu vienrez izbeikt ņirgāties,par Latviešu tautu.Tēlo lielo stādātāju un aizstāvi,kas aiz tā slēpjas.Naida kuriņātājs.

Kāpēc politiķi šķeļ? Es ne mūžam negribu nekādu vienotību- lai krievi, ja reiz te dzīvo, dzīvo savā kopienā, es gribu komunicēties tikai ar latviešiem. Mierīga līdzāspastāvēšana. reiz par to darbā diskutējām, kolēģi domā tāpat.

Pats Eigima kungs sāk šķirot tautības. Vairāku valstu glābšanas dienesti piedāvāja palīdzību, bet uzsvars tiek likts tikai uz Krieviju.'Visvairāk izglābto bija pirmajās trīs stundās - tik ātri nevar ierasties ne no vienas citas valsts, pat, ja Krievijas glābšanas dienests jau pirms notikuma sēdētu helikopterī. Papildus cilvēku resursi nebija nepieciešami, jo teritorija, kur tika strādāts nebija tik liela.

Man prieks, ka politiķi beidzot atzīst un saprot, ka galvenie tautību dalītāji ir viņi paši.

Vienīgā partija kas sašķeļ sabiedrību ir Saskaņas Centrs un Visu Latvijai, jo viņi vienīgie dažādos amatos liek tikai vienas tautības cilvēkus

Karl Marks skazal što, jazik v kotorom govorit korinneeji ziteli kakoi libo teritoriji, možet neznat idiot, turist ili okupant. Kto vi, ļudi, kotorije neznajut latiskovo???

Написать комментарий