Izvērtējot PAS «Daugavpils siltumtīkli», darba grupa oktobra nogalē pasūtīja trešo ekspertīzi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ceturtdien, 28.novembrī, Daugavpils pilsētas domes sēdē solīja iesniegt darba grupas, kura 4 mēnešus pārbaudīja PAS „Daugavpils siltumtīkli”, darba rezultātus un priekšlikumus.

Sēdes dienas kārtībā šis jautājums nav minēts, vai deputāti no darba grupas ir saņēmuši kādus dokumentus, arī nav zināms. Tomēr portāla Gorod.lv rīcībā ir Daugavpils pilsētas domes atbilde, pamatojoties uz kuru var izdarīt dažus pieņēmumus par grupas darbu.

Saskaņā ar atbildi, kuru 13.novembrī parakstīja Domes izpilddirektors Andrejs Kursītis, darba grupu, kuras pārbaudīja SIA „Daugavpils ūdens” un PAS „Daugavpils siltumtīkli” darbu, darbības ietvaros 1.oktobrī tika noslēgti 3 līgumi par ekspertīžu veikšanu, 31.oktobrī – vēl viens līgums. Kopumā tika noslēgti 4 līgumi, kopējās summas – 11 670 lati bez PVN. Jāatzīmē, ka informācija par iepirkumiem par ekspertu pakalpojumu sniegšanu Iepirkumu uzraudzības biroja mājas lapā netika publicēta.

Viens 1.oktobrī noslēgtais līgums paredzēja SIA „Daugavpils ūdens” dokumentu izvērtēšanu kāda iepirkuma ietvaros, līguma summa bija 2 970 lati bez PVN, tas bija noslēgts ar SIA “Jurēvičs un partneri”. Par šo ekspertīzi un ekspertu Jurēviču rakstījām šajā publikācijā. Vēl divi 1.oktobrī noslēgtie līgumi attiecās uz PAS „Daugavpils siltumtīkli” darbību, tāpat kā 31.oktobrī noslēgtais līgums.

Pirmais līgums tika noslēgts ar UAB “Ekotermija” (Lietuva), tā summa – 2 900 lati bez PVN. Līgums tika noslēgts par PAS ,,Daugavpils siltumtīkli” noslēgto līgumu siltumenerģijas un enerģijas iegādei Daugavpils pilsētas siltumcentrālē Nr.1 un Nr.2 izvērtējumu un attīstības stratēģisko ieteikumu izstrādi.

Otrais līgums attiecas uz Daugavpils pilsētas siltumcentrāli Nr.3, tas arī tika noslēgts ar UAB “Ekotermija” (līguma summa arī ir 2 900 lati), tomēr līguma priekšmets Domes atbildē nav skaidri norādīts, proti, līgums ar ekspertu tika noslēgts „par PAS ,,Daugavpils siltumtīkli” noslēgto līgumu siltumenerģijas un enerģijas iegādei Daugavpils pilsētas siltumcentrālē Nr.3 attīstības stratēģisko ieteikumu izstrādi”. Nav īsti skaidrs, kādā sakarā eksperts izvērtēs šos līgumus.

Acīmredzot saņemot nepietiekami saprotamas atbildes, grupa oktobra beigās nolemj lūgt deputātu atļauju turpināt darbu (ekspertu pakalpojumiem iedalītā nauda – 13 310 lati – netika pilnībā izmantota). 31.oktobrī tika noslēgts trešais līgums – šoreiz ar zvērinātu advokātu biroju „Bļugers un Plaude”. Šajā gadījumā līguma būtība tika norādīta skaidri un saprotami – PAS „Daugavpils siltumtīkli” noslēgto līgumu siltumenerģijas un enerģijas iegādei Daugavpils pilsētas siltumcentrālē Nr.1, Nr.2 un Nr.3 juridisko analīze. Līguma summa – 2 900 lati bez PVN.

Minētās ekspertīzes pagaidām neesam redzējuši, darba grupas locekļi par to saturu īpaši nestāsta. Nav zināms, vai tie tiks ņemti vērā tiesā, par kuru teica deputāts Jurijs Zaicevs. Bez atbildes palicis jautājums – vai kaut viena ekspertīze apliecina ar SIA „Batergo” noslēgtā līguma nelietderīgu, par kuru minēja J.Zaicevs.

Jāpiebilst, ka, atbildot uz jautājumu par ekspertīžu juridisko spēku, A.Kursīša parakstītajā vēstulē norādīts, ka atbilstoši Civillikumam tiesa novērtē pierādījumus pēc savas iekšējās pārliecības.

Pielikums 1

Pielikums 2


Написать комментарий