Saņemti 50 iesniegumi pašvaldības pabalsta saņemšanai; atklāts krāpšanas mēģinājums

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Rīgas domes Labklājības departamentā no Zolitūdes traģēdijā bojāgājušo tuviniekiem saņemti 50 iesniegumi pašvaldības piešķirtā 10 000 latu pabalsta saņemšanai, kā arī saņemti 43 iesniegumi ar lūgumu segt bēru izdevumus, informēja domes Labklājības departamenta pārstāve Lita Brice.

Departamentā saņemti arī 85 iesniegumi par vienreizēja pabalsta piešķiršanu,  201 iesniegums sociālās rehabilitācijas nodrošināšanai  un 29 iesniegumi Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras pabalstiem.

Sociālie darbinieki ir izdarījuši  visu, lai ar cieņu apglabātu traģēdijā bojā gājušo sievieti bez noteiktas dzīvesvietas. Turpinās sarunas ar citu pašvaldību sociālajiem dienestiem, lai nodrošinātu bēru pabalstu saņemšanu bojā gājušo apglabāšanai ārpus Rīgas.

Departamenta pārstāvji turpinājuši apsekot traģēdijā bojā gājušo dzīvesvietas. Panākta vienošanās par kārtību, kā sociālie darbinieki nodrošinās aprūpi mājās pirmos trīs mēnešus  cilvēkiem - upuru tuviniekiem, kuriem tā būs nepieciešama. Tāpat noteikta kārtība, kā notiks darbs ar bojā gājušo un cietušo tuviniekiem Rīgas domes Labklājības departamenta telpās Baznīcas ielā 19/23.

Ar baznīcas labdarības organizācijas starpniecību atklāts krāpšanas mēģinājums - ziņots par personu, kas, piesakoties kā traģēdijā bojāgājušas sievietes vīrs ar mazgadīgiem bērniem, mēģināja izkrāpt līdzekļus. Ziņas par šo personu nodotas policijai.

Rīgas sociālā dienesta rīcībā patlaban ir informācija par 37 bērniem, kuru vecāki cietuši vai gājuši bojā. Pie cietušo un bojāgājušo ģimenēm notiek izbraukumi un tiek apzināta situācija, nepieciešamības gadījumā sniedzot visu iespējamo palīdzību.


Написать комментарий