Stiprā vēja dēļ bez elektrības jau 10 000 klientu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ceturtdien pusdienas laikā elektroapgāde spēcīgā vēja dēļ ir traucēta aptuveni 10 000 klientiem, portālu "Delfi" informēja AS "Sadales tīkls" preses sekretāre Ilze Rubene.

Lielākie bojājumi ir Pierīgā – Ķekavas, Stopiņu, Siguldas, Salaspils apkārtnē. Austrumos – Daugavpils, Preiļu, Dagdas un Krāslavas novadā. Ziemeļaustrumos – Jēkabpils un Gulbenes novadā.

Vēja brāzmas 20-24 m/s, spēcīgs pērkona negaiss ar zibeni, dažviet arī krusa, pāris stundu laikā radījuši elektroapgādes traucējumus vairākos reģionos.

Raksturojot nelabvēlīgo laika apstākļu izraisītos elektrotīkla bojājumus, visvairāk ir gadījumi, kad tiek nolauzti koki un zari, kas krītot pārrauj elektrolīniju vadus.

AS "Sadales tīkls" mobilizējusi 77 elektromontieru brigādes un aktīvi novērš bojājumus elektrotīklā, lai visiem klientiem, kuru elektroapgāde šobrīd ir traucēta, to atjaunotu pēc iespējas ātrāk.

Tā kā joprojām ir vērojams spēcīgs vējš, "Sadales tīkls" aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un ievērot pastiprinātas drošības prasības, īpaši atrodoties elektrolīniju tuvumā. Spēcīgā vējā var lūzt koki un zari, pārraujot elektrolīniju vadus un radot bīstamas situācijas, kas apdraud iedzīvotāju dzīvību.

Iedzīvotājiem, konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju tuvumā, lūgums rīkoties atbildīgi un nekavējoties ziņot, zvanot uz AS "Sadales tīkls" klientu servisa diennakts bojājumu pieteikšanas tālruni 80200404.


Написать комментарий