Krāslavas novada skolēnu mācību ekskursija uz Ziemassvētku kauju muzeju

foto: kraslava.lv
foto: kraslava.lv

Ar Krāslavas novada domes finansiālu atbalstu 20.novembrī 42 skolēni no 9 Krāslavas novada skolām un 6 skolotāji apmeklēja Ziemassvētku kauju muzeju Jelgavas novadā un Ķeguma HES muzeju, ziņo Krāslavas novada portāls.

Tā bija kā balva par materiālu vākšanu un prezentāciju veidošanu par savu pilsētu, pagastu, Latvijas vēstures notikumiem un to prezentēšanu novada skolu pasākumā 22.oktobrī, kas bija veltīts Latvijas Republikas 95.gadadienai un Latvijas Tautas frontes 25.gadadienai.

Ziemassvētku kauju muzeja teritorijā ir saglabājušies Baltijas reģionam unikāli I pasaules kara lauka fortifikācijas elementi, kas saistīti ar leģendārajām Ziemassvētku kaujām. Muzeja iekštelpās aplūkojām izstādi „Latviešu strēlnieku Ziemassvētku kaujas”. Vairāk kā 200 fotogrāfijas, kauju shēmas un Tīreļpurva apkārtnē atrastie priekšmeti sniedz interesantas vēsturiskas liecības par tā laika notikumiem. Iekštelpās apskatāms arī lielākais kauju vietu makets Latvijā, kurā attēloti vairāki kvadrātkilometri Ziemassvētku kauju teritorijas ar I pasaules kara nocietinājumiem.

Pēc muzeja apskates skolēni piedalījās atraktīvajās nodarbībās – šķēršļu pārvarēšanā, kā arī skriešanā ar gāzmasku un citās.

Atpakaļceļā apmeklējām Ķeguma HES muzeju, kura ekspozīcija veltīta elektrības ražošanas vēsturei, HES celtniecībai. Apskatījām arī dažādu elektrisko ierīču izstādi.



Написать комментарий