Līvānos uzlabos infrastruktūru industriālo zonu sasniedzamībai un uzņēmējdarbības attīstībai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Lai veicinātu Līvānu pilsētas ielu tīkla un pievedceļa infrastruktūras uzlabošanu, paaugstinātu Līvānu industriālās zonas sasniedzamību, attīstītu uzņēmējdarbību un paaugstinātu konkurētspēju Līvānu pilsētā, uzlabotu pilsētas pievilcību, 2013.gada 13.novembrī starp Valsts reģionālās attīstības aģentūru un Līvānu novada domi tika parakstīta vienošanās par projekta “Līvānu satiksmes infrastruktūras tīkla uzlabošana industriālo zonu sasniedzamībai un uzņēmējdarbības veicināšanai” realizāciju.

Kā informē Līvānu novada portāls, projekta ietvaros tiks veikta:

1. Līvānu pilsētas 12 ielu tīkla rekonstrukcija, kas ir savstarpēji sasaistītas ielas vai to posmi uzņēmējdarbības attīstībai nozīmīgajās pilsētas daļās, kur ir koncentrētas industriālās zonas un atrodas ievērojams skaits dažāda veida uzņēmumu:

  • Saules iela;
  • Avotu iela;
  • Lāčplēša iela (posmā no Rīgas ielas līdz Lāčplēša ielai 23);
  • Zemgales iela;
  • Zaļā iela (posmā no Raiņa ielas līdz Avotu ielai);
  • Liepu iela;
  • Dzelzceļa iela (posmā no Rīgas ielas līdz Dzelzceļa ielai 21 un posmā no Liepu ielas līdz Stacijas ielai);
  • Rūpniecības iela;
  • Sporta iela, Rožu iela, Meža iela un A.Pumpura iela.

2. Stirnu ielas un pašvaldības ceļa „Jaudzemi-Līvāni” asfalta seguma atjaunošana no pilsētas un industriālās zonas līdz savienojumam ar šoseju Līvāni-Preiļi (P63), nodrošinot Līvānu industriālajā zonā izvietoto uzņēmumu kravas un vieglo automašīnu tranzīta plūsmas novirzīšanu no Līvānu pilsētas centra, braucot no/uz Preiļu un Rēzeknes virzieniem.

Projekts tiks realizēts līdz 2015.gada 30.jūnijam.

Projekta attiecināmās izmaksas ir 3 775 962,00 LVL, no kurām ERAF līdzfinansējums – 2 499 722,00 LVL (66,20%), valsts budžeta dotācija pašvaldībai – 113 279,00 LVL (3%) un Līvānu novada domes līdzfinansējums – 1 162 961,00 LVL (30,80%).

Projekts tiek realizēts ERAF Darbības programmas „Infrastruktūra un pakalpojumi” papildinājuma 3.6. prioritātes „Policentriska attīstība” 3.6.1.1. aktivitātes „Nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centru izaugsmes veicināšana līdzsvarotai valsts attīstībai” ietvaros.


Написать комментарий