Dombrovskis: Sabiedrība sagaida produktīvu valdības darbu, nevis politiskos strīdiņus

foto:
foto:

Lai gan trešdien premjerministrs Valdis Dombrosvkis paziņoja par savu demisiju un nu jau arī atklājis, ka plāno atjaunot savu deputāta mandātu un strādāt Saeimā, viņš cer, ka nākamā valdība koncentrēsies uz tām prioritātēm, kādas līdz šim ir iezīmētas attiecībā uz valsts attīstību.

To viņš atklāja intervijā portālam Mixnews.lv.

Pēc Dombrovska sacītā, īstermiņā nākamajai valdībai ir jākoncentrējas jautājumiem, kas saistīti ar Zolitūdes traģēdiju – gan izmeklēšanu, gan palīdzību cietušajiem un bojāgājušo tuviniekiem - , taču ir svarīgi arī vidēja un ilgtermiņa jautājumi. Demisionējušais premjers ļoti cer, ka nākošajai valdībai šīs problēmas būs svarīgas.

Dombrovskis vēlreiz uzsver, ka pašreiz ir nepieciešama plaša labēji centrisko partiju koalīcija.

"Tomēr pašreiz ir jāvienojas kopējam darbam. Ir jābūt pārliecībai, ka tai valdībai, kas strādā, ir pārliecinošs Saeimas vairākuma atbalsts, jo nu mēs arī ļoti zinām, kas ir tās problēmas, kas ir esošajā koalīcijā. Es uzskatu, šī plašā koalīcija nodrošina vismaz to, ka valdības darbs nav atkarīgs no vienas atsevišķas partijas balsojumiem vai ultimātiem. Tādā veidā darbs ir produktīvāks. Jo tas, ko sabiedrība pašreiz sagaida, ir izlēmīgs un produktīvs valdības darbs, nevis kārtējie politiskie strīdiņi," sacīja Dombrovskis.


Написать комментарий