Rīgas Būvvaldes vadītājs pieļauj, ka Zolitūdes traģēdijā vainojama arī būvnieku nolaidīgā attieksme

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Rīgas Būvvalde, analizējot iemeslus, kādēļ 21. novembra vakarā sabruka "Maxima" lielveikala ēka Zolitūdē, Priedaines ielā 20, pagaidām nonākusi pie secinājuma, ka traģēdiju, kas laupīja 54 cilvēku dzīvības, izraisījis cēloņu kopums.

To LNT raidījumā "900 sekundes" atklāja būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs, kurš skaidro, ka šobrīd atklājušās nepilnības un pārkāpumi kā ēkas celtniecībā izmantotajos tehnoloģiskajos risinājumos, tā arī būvprojekta slodžu aprēķinos.

Turklāt traģēdiju sekmējusi arī visu būvniecībā iesaistīto "cilvēciskā attieksme pret darbu", proti, Vircavs domā, ka nolaidīgi bijuši gan būvnieki, gan par būvniecības kontroli atbildīgie.

"Delfi" jau vēstīja, ka pēc Zolitūdes traģēdijas ir atstādināti seši Rīgas Būvvaldes darbinieki, kas parakstījuši dažādus ar sabrukušās ēkas tapšanu saistītus dokumentus. Viens no atstādinātajiem - līdzšinējais Vircava vietnieks Andis Cinis, kurš vadīja Būvvaldi laikā, kad tika izsniegta būvatļauja sabrukušās ēkas celtniecībai un ēka tika pieņemta ekspluatācijā, ceturtdien iesniedza atlūgumu.


Написать комментарий