VK: Daugavpils pilsētas pašvaldība no 11 mūsu rekomendācijām pagaidām izpildīja 8, pārējo izpilde ir procesā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ceturtdien, 28.novembri, Daugavpils pilsētas domē notika tikšanās ar Valsts kontroles (VK) pārstāvjiem.

Ar pilsētniekiem tikās Valsts kontroliere Elita Krūmiņa, Valsts kontroles padomes loceklis Aivars Ērglis un preses sekretāre Ilva Liepiņa-Milzarāja, kuri pastāstīja par minētās iestādes darba prioritātēm un pēdējās Daugavpilī veiktās revīzijas rezultātiem.

Pēc Valsts kontrolieres vārdiem, šogad iestāde nākusi klajā ar iniciatīvu, kas varētu kļūt par tradīciju, -iestāde apmeklēs valsts pašvaldības ne tikai, lai pārbaudītu, bet arī lai veidotu konstruktīvu dialogu un ciešāku sadarbību ar iedzīvotājiem.

„Daugavpils iedzīvotāji ir aktīvi patrioti, regulāri saņemam no viņiem vēstules un informāciju par dažādām problēmām un aktuālajiem jautājumiem. Tas ir mūsu vizītes galvenais mērķis. Otrkārt, vēlamies, lai būtu zināmi salīdzinoši nesen veiktās revīzijas rezultāti, vēlamies veidot dialogu”, paskaidroja Valsts kontroliere.

Interesentiem, kuri bija pulcējušies Daugavpils pilsētas domes konferenču zālē, īsumā pastāstīja par iestādes darba struktūru, atzīmējot, ka VK – ir audita iestāde un strādā saskaņā ar pasaulē izstrādātām metodēm un standartiem. Tā pārbauda starp valsts un pašvaldību struktūrām noslēgto darījumu likumību, nepieciešamības gadījumā informē tiesībsargājošās institūcijas par normatīvo aktu neievērošanu, kā arī reizi 3 gados veic valsts pašvaldību revīziju.

„Mēs neaizstāvam sabiedrisko kārtību, nepratinām, neizskatām lietas, mēs piedāvājam iestādēm priekšlikumus, kuru izpildes gadījumā viņu darbība tiek uzlabota. Sapratām, ka nevar mēnešiem gaidīt trūkumu novēršanu, jāveic operatīvas pārbaudes, kuras paaugstinātu mūsu darba efektivitāti un tiks ieviestas jau nākamgad”, paziņoja E.Krūmiņa.

VK padomes loceklis Aivars Ērglis pastāstīja, ka Daugavpils nebija piesaistījusi īpašu uzmanību, šeit veiktā revīzija bija plānota un tika pabeigta 2012.gada nogalē. Pašvaldībai tika dotas 11 rekomendācijas darba uzlabošanai un noteikts laiks, kad tām jābūt izpildītam. Pārbaudes laikā tika konstatēts, ka kapitālsabiedrību jomā vēl daudz jāizdara, tomēr tās rezultāti nepārāk atšķiras no Rīgā un Jūrmalā veiktajām revīzijām.

Pēc A.Ēŗgļa vārdiem, Daugavpils pilsētas pašvaldība norādītajā laikā informēja par ieteikto rekomendāciju izpildi. VK rūpīgi izpētīja visu saņemto informāciju un nonāca pie secinājuma, ka pašlaik ir pilnībā izpildītas tikai 8 rekomendācijas, 3 izpilde pagaidām ir procesā. Mūsu pašvaldību par to informēja pirms pusmēneša. Tomēr VK uzskata, ka sadarbība ar Domi ir visai laba un veiksmīga.



Написать комментарий