LCB daugavpiliešiem piedāvās Ziemassvētku dāvanu oriģinālus variantus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Līdz priecīgākiem un gaidītākajiem svētkiem – Ziemassvētkiem un Jaungadam – atlicis nedaudz vairāk par mēnesi.

Gatavošanās svētkiem vienmēr ir saistīta ar labu noskaņojumu un pozitīvām emocijām. Katrs no mums vēlas pasniegt saviem radiem un draugiem kādu oriģinālu dāvanu, kas atgādinātu par dāvinātāju.

Latgales Centrālā bibliotēka (LCB) otro gadu pēc kārtas dažāda vecuma daugavpiliešiem palīdz atrisināt šo problēmu un apgūt neparastu un oriģinālu rotājumu darināšanas mākslu.

Piemēram, pērn pēc LCB nodaļas vadītājas Skaidrītes Daukštes iniciatīvas pirmssvētku laikā bērni un pieaugušie iemācījās veidot pušķus no konfektēm, izgatavot rotaļlietas no filca, apguva latviešu kultūrā pazīstamu salmu rotājumu – puzuru – taisīšanas mākslu.

Šoreiz triju nedēļu laikā – no 4. līdz 18.decembrim – visi interesenti varēs apmeklēt radošo darbnīcu ciklu „Dalies prasmēs!”. Pirmā paraugstunda notiks trešdien, 4.decembrī, plkst.17:00. Paraugstundu vadīs Špogu Mūzikas un mākslas skolas skolotāja Ilona Abdulajeva, kura mācīs Ziemassvētku zvaniņu veidošanu.

Pēc nedēļas, 11.decembrī, plkst.16:00 Latvijas Amatniecības kameras meistare Olga Dorožko palīdzēs apgūt dāvanu maisiņu izšūšanu.

Pēdējā paraugstundā 18.decembrī talantīgā rokdarbniece Larisa Vingre iemācīs izšūt Ziemassvētku kartiņas.

Izmantojiet iespēju apgūt jaunas noderīgas prasmes! Pieteikties dalībai paraugstundās var pa tālr.65476345, vietu skaits ir ierobežots. 


Написать комментарий