Nolemts paplašināt uz Daugavpils pilsētas pašvaldības stipendijām pretendējošo cilvēku loku

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

28.novembrī Daugavpils pilsētas domes sēdē tika pieņemts gala lēmums apstiprināt grozījumus noteikumos par pašvaldības stipendiju piešķiršanu, saskaņā ar kuriem pilsētas pašvaldība no nākamā gada maksās stipendijas topošajiem ārstiem.

Neskatoties uz to, ka jautājums tika izskatīts Sociālo lietu komitejas un Finanšu komitejas sēdē, pieņemot gala lēmumu jautājumā, kura izskatīšanu rosināja deputāts Einars Joksts, lēmumā tika pieņemti papildinājumi, kuri ir vērsti uz stipendijām pretendējošo cilvēku loka paplašināšanu.

E.Joksts paskaidroja, ka viena no pašvaldības autonomām funkcijām ir veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības nodrošināšana, bet minēto stipendiju piešķiršanas mērķis – ārstu piesaistīšana darbam Daugavpils medicīniskajās iestādēs. Saskaņā ar iepriekš ierosinātajiem papildinājumiem noteikumos par stipendiju piešķiršanu, uz stipendijām varētu pretendēt tikai tie ārsti, kuri strādā pašvaldības kapitālsabiedrībās, tādējādi pretendentu loks nebūtu plašs. Deputāts atzīmēja, ka ārstu trūkums ir vērojams vairākās iestādēs, tādēļ, lai uz stipendiju varēju pretendēt lielāks ārstu skaits, noteikumos iekļāva punktu, kurā norādīts, ka pašvaldība stipendiju var piešķirt arī tiem rezidentiem, kuri studē medicīniskajās iestādēs, kuras atrodas pašvaldības teritorijā.

Pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis paskaidroja, ka, pieņemot grozījumus ar tajos veiktajām korekcijām, pašvaldība varēs piešķirt stipendijas ne tikai pašvaldības iestādēs strādājošiem ārstiem, bet nepieciešamības gadījumā – arī ģimenes ārstiem un citiem topošajiem ārstiem.

Atgādināsim, ka lēmums par stipendiju piešķiršanu tiek pieņemts, lai ieinteresētu ārstus strādāt Daugavpils veselības aprūpes iestādēs. Rezidentiem būs jāslēdz līgums ar medicīnisko iestādi, kurā viņi strādās 5 gadu laikā pēc rezidentūras beigšanas. Stipendija sastādīs 220 eiro mēnesī pēc nodokļu nomaksas, tā tiks piešķirta visam rezidentūras laikam. Rezidents zaudēs stipendiju, ja neievēros līguma noteikumus vai pārtrauks studijas.

Minēto stipendiju izmaksāšanai no pilsētas budžeta būs nepieciešams iedalīt 13 tūkst. eiro gadā.


Написать комментарий