Speciālisti sniedz padomus, kā nesalt aukstā laikā

foto: ru.millionlooks.com
foto: ru.millionlooks.com

Pēc kalendāra ziema vēl nav iestājusies, bet tās aukstā elpa jau ir jūtama. Sniegs, sals, apledojums, ass vējš – šādā laikā cilvēki nelabprāt iziet ārā no mājām. 

Bet ir vēlēšanās vai tās nav, iet vajag uz darbu, mācībām, pēc produktiem, uz poliklīniku. Pasargāt sevi no nosalšanas var, izmantojot vienkāršus noteikumus, – ziņo eurosmi.ru.  

Terapeiti un epidemiologi pastāstīja par cīņas ar salu metodēm. Ja izpildīsim vairākus uzvedības nosacījumus, ziemā var izvairīties no pārmērīgās atdzišanas. Pirmkārt, nevajag ieslēgt mājās maksimālu apkuri. Optimālā temperatūra – 18–20°C. Ja telpās būs karsti, tad izejot ārā, kapilāros radīsies spazmas. Ja mazos asinsvados bieži radīsies spazmas, var attīstīties Reino slimība.

Aukstā laikā labāk nedzert kofeīnu saturošos dzērienus (kafiju, tēju, kolu). Kofeīns bloķē asinsvadu receptorus, un cilvēks daudz ātrāk jūt aukstumu, durstīšanu ādā.

Nav vērts slēpt rokas kabatās. Aukstumā efektīvāk ir strādāt ar plaukstām: saspiest un palaist vaļā pirkstus, lai uzlabotu asinsriti, nodrošinātu asiņu pieplūdi visām ķermeņa daļām.

30% siltuma tiek zaudēts caur galvu, ieskaitot degunu, ausis un muti. Tādēļ cepurei obligāti jāaizsedz ausis, bet muti var piesegt ar šalli. Vilnas cepuru un cimdu vietā labāk izmantot siltos aitādas aksesuārus, šis materiāls labāk saglabā siltumu.  


Написать комментарий