Zinātnieki nosauca darbu ofisā par vienu no bīstamākajiem pasaulē

foto: kiev-realty.com
foto: kiev-realty.com

Daudzi sapņo par darbu ofisā: komfortabli darba apstākļi, normēta darba diena, nav kaitīgu ražošanas faktoru.

Bet tā ir tikai viena medaļas puse, bet otrajā – vesela virkne saslimšanu, kuras vajā ofisa darbiniekus.

Mediķi saka, ka „balto apkaklīšu” veselība ievērojami pasliktinās sēdoša un mazkustīga dzīvesveida ietekmē. Draudi uzglūn klerkiem no visām pusēm. Daudzi ofisa darbiniekiem ir liekais svars un aptaukošanās, sirds un asinsvadu sistēmas patoloģijas, diabēts. Ilgstoša sēdēšana statiskā pozā draud ar skoliozes un kāju varikozo vēnu attīstību, – vēsta eurosmi.ru.

Smacīga gaisa dēļ darbiniekiem rodas tā saucamā ofisa alerģija: sauss klepus, hroniskas iesnas, šķaudīšana, viegli izsitumi uz rokām un muguras. Tāpat tiem, kuri lielāko dienas daļu pavada pie monitoriem, paaugstinās sirds saslimšanu risks, tiek traucēta nervu sistēmas bilance, notrulinās sajūtu orgāni.

Darbu ofisā pavada acu saslimšanas: redzes asuma samazināšanās, acs ābols kļūst sauss, konjunktivīts (infekcija). Un gandrīz visi darbinieki, kuriem ir „paveicies” strādāt ofisā, sastopas ar sāpēm mugurkaulā, neiralģijām un starpskriemeļu bruku. Ar šādu kaišu un nopietnu patoloģiju „buķeti” ofisa darbs tiek uzskatīts par vienu no bīstamākajiem darbības veidiem. 


Написать комментарий