Apkopoti veselības nedēlas rezultāti

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ar mērķi dažādot fiziskās aktivitātes starptautiskā projekta „Move” ietvaros no 7. līdz 13. oktobrim Dagdas novadā notika „c” pasākumi.

Tāpat kā 50 Latvijas pašvaldībās, novados, pilsētās, skolās un sporta organizācijās tika piedāvātas visdažādākās aktīvās atpūtas, atbilstoši visiem vecumiem un fiziskajām spējām, ziņo Dagdas novada portāls.

Latvijas Tautas Sporta Asociācija (LTSA) apkopoja rezultātus un izrādījās, ka Veselības Nedēļas laikā visā Latvijā kopā šogad noieti, noskrieti vairāk kā 8000 km, veikti 112181 lēcieni ar lecamauklu, uzkāpti 128151 pakāpieni, 2219 reizes dalībnieki pievilkušies pie stieņa un veikti 21034 vēderpreses vingrinājumi. Veselības Nedēļā Latvijā piedalījās apm. 25 tūkstoši iedzīvotāji. Eiropā šīs nedēļas laikā pasākumus organizēja vairāk kā 1000 organizatoru. 

Aktīvākie dalībnieki skolu konkurencē – Pelēču pamatskola, Jaunsaules pamatskola un Mežgaļu pamatskola. Starp mazākajiem novadiem līdz 5000 iedzīvotājiem ar aktivitāti izcēlās – Jaunpiebalga, Mērsrags un Ape. Novados līdz 10000 iedzīvotāju – Dagda, Ropaži, Iecava un Aloja. Novados līdz 15000 iedzīvotāju – Valka, Preiļi un Balvi. Kā arī pašos lielākajos novados – Sigulda, Cēsis un Gulbene.

Dagdas novads pateicībā saņēma diplomu par 1.vietu un sporta inventāru.

Arī nākošgad novada iedzīvotāji tiks aicināti  piedalīties Veselības Nedēļa pasākumos, kuri notiks no 29. septembra līdz 5. oktobrim.


Написать комментарий