Ilūkstes Sadraudzības vidusskolas skolēnu iespaidi par mācību ekskursiju

foto: ilukste.lv
foto: ilukste.lv

27. novembrī Ilūkstes Sadraudzības vidusskolas 1. klases skolēni kopā ar klases audzinātāju Līgu Kūliņu devās uz Daugavpili, ziņo Ilūkstes novada portāls.

Apmeklēja Latgales zoodārzu, kur viņus sagaidīja gide. Viņa pastāstīja skolēniem par zoodārzu, kas veidots kāmākslīgie džungļi, kur dzīvo tropu dzīvnieciņi, rāpuļi un zivis. Zoodārza mākslīgajos džungļos varēja redzēt kā rāpo plankumainie pitoni, krastā sauļojās krokodils, dīķī peldēja sarkanas karpas un citas zivtiņas, liānās lēkāja jautri pērtiķīši un varēja aplūkot dažādus tropu dzīvniekus.

Skolēni varēja arī paglaudīt bruņurupucīti, paspēlēties ar aizkustinošām jūras cūciņām un pabarot zivtiņas džungļu dīķī.

Pēc tam audzēkņi devās uz teātra izrādi „Trīs sivēntiņi un vilks Vilmārs”. Caur jokiem un asprātīgām epizodēm izrādes galvenā ideja lika skatītājiem aizdomāties par ģimenes vērtībām. Teātra izrāde ļoti patika, it īpaši superīgais vilks Vilmārs. Protams arī trīs sivēntiņi - Nufs, Nifs un Nafs rādīja savas prasmes, spējas, dotības un talantus.

Noslēgumā visi apmēklēja Daugavpils Māla mākslas muzeju, kur iepazinās ar tradicionālām kultūras vērtībām - podniecību un keramiku. Izstāžu galerijā aplūkoja mākslinieku darbus. Apskatīja renovētās telpas – mūsdienīgi aprīkotas keramiķu darbnīcas, podnieku virpu, māla maļamo mašīnu un bumbu dzirnavas ar porcelāna bunduļiem. Arī paši varēja izmēģināt no māla izgatavot kādu priekšmetu.


Написать комментарий