2014. gada pasaules futbola čempionāta norisi apdraud moskīti

foto: compulenta.computerra.ru
foto: compulenta.computerra.ru

Futbola cienītājiem, kuri vēlas ierasties Brazīlijā uz pasaules futbola čempionātu jāzina: viņi nopietni riskē inficēties ar Denges drudzi, brīdina Oksfordas universitātes profesors Saimons Hejs.

Kā ziņo BBC, problēmas ar drudzi, kuru izplata moskītu kodumi, var rasties 3 no 12 pilsētām, kuras uzņem futbola līdzjutējus. Pret šo drudzi nav zāļu un vakcīnas.

Inficēšanās risks maksimāli paaugstināsies, kad futbola mači notiks valsts Ziemeļaustrumu rajonos – Fortalēzē, Natalē un Salvadorā. Jāsaka, ka Brazīlija ietilpst vairāk nekā 100 valstu sarakstā, kuras mēģina pieveikt Denges drudzi. Lai pasaules čempionāts neizgāztos, jāievieš moskītu populācijas kontroles pasākumi tieši stadionu rajonā, kā arī izjaukt moskītu vairošanās ciklu. Jau ir izveidota darba grupa, kurai jāatrod moskītu vairošanās vietas.

Atgādināsim, ka Denges drudža simptomi parādās 3 – 14 dienu laikā pēc kodiena. Tie var variēt no viegla drudža līdz augstai temperatūrai, kuru pavada stipras galvassāpes, sāpes acu rajonā, muskuļu un locītavu sāpes, kā arī izsitumi. Pats svarīgākais slimniekam ir uzturēt šķidruma līmeni organismā. Pastāv arī nāvējoši bīstama forma – hemorāģiskais Denges drudzis. Tam ir raksturīga augsta temperatūra, sāpes vēdera rajonā, vemšanas un asiņošana. 


Написать комментарий