Plāno veidot piemiņas parku Zolitūdes traģēdijā bojāgājušajiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Rīgas dome un dzīvojamās ēkas kompleksa Priedaines ielā 20 attīstītāja SIA "Homburg Zolitude" ir apspriedušas iespēju sākt darbu pie piemiņas vietas izveides katastrofas skartajā teritorijā.

Vienlaikus tiks veikta arī daudzstāvu jaunceltnes padziļināta un neatkarīga ekspertīze.

Puses vienojās risināt jautājumu par tirdzniecības centra "Maxima" ēkas drupu novākšanu pēc šīs ekspertīzes beigām, saskaņojot to ar ēkas īpašnieku SIA "Tineo". Ja eksperti atzīs, ka jaunceltne ir jānojauc pirms veikala "Maxima" demontāžas, SIA "Homburg Zolitude" risinās to nekavējoties.

"Homburg Zolitude" arī ir piekrituši piemiņas vietas izveidei Priedaines ielā 20. Pašlaik sabiedrībā visatbalstītākā ideja ir piemiņas parks ar 54 kokiem, kas simbolizētu mūžīgu piemiņu 54 Zolitūdes traģēdijā bojāgājušajiem.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka 21.novembrī Zolitūdē sagruvusi veikala "Maxima" ēka, nogalinot 54 cilvēkus un vairākus desmitus smagi savainojot. Pirms nelaimes vairākas reizes nostrādājusi ugunsdzēsības signalizācija, taču cilvēki netika evakuēti.

Traģēdija rosinājusi plašas diskusijas par būvniecības kvalitāti Latvijā, par "Maxima" attieksmi pret darbiniekiem un viņu drošību, kā arī par to, kas atbildīgs, ka šāda nelaime varēja notikt.

Uzņemoties politisko atbildību par notikušo, 27.novembrī par atkāpšanos paziņoja premjerministrs Valdis Dombrovskis (V), savukārt Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) īpaši sasauktā preses konferencē nekavējoties paziņoja jau iepriekš sociālajos tīklos pausto, ka atkāpties negrasās, jo par savu atbildību uzskata palīdzības sniegšanu cietušajiem un traģēdijas izmeklēšanas veicināšanu. No žurnālistu jautājumiem Rīgas mērs izvairījās.


Написать комментарий