Satiksmes ministrs uzslavēja Daugavpils profesionālo skolu, bet VAS «Latvijas dzelzceļš" vadītājs pastāstīja par aktuālām profesijām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Piektdien, 29.novembrī, Daugavpili ar vizīti apmeklēja satiksmes ministrs Anrijs Matīss un VAS „Latvijas dzelzceļš” valdes priekšsēdētājs Uģis Magonis.

Vizītes sākumā viņi apmeklēja Daugavpils profesionālo skolu.

Pēc minētās izglītības iestādes direktores Ingrīdas Brokānes vārdiem, šīs vizītes mērķis ir piedāvāt savu nozares speciālistu izglītības redzējumu, izvērtējot mācību iespējas, un rast konstruktīvu risinājumu turpmākai attīstībai. Direktore atzīmēja, ka izglītības iestādes nosaukuma maiņa (agrāk tas bija Valsts tehnikums) nekādā veidā neietekmēja tās statusu: tā joprojām ir pieprasīta, patlaban profesionālajā skolā studē aptuveni 1 600 jaunieši, tajā strādā profesionālie pedagogi, kuri gatavo kvalificētos speciālistus. Turklāt decembrī plānots noslēgt līgumu par izglītības iestādes ēku renovāciju un infrastruktūras attīstību.

Satiksmes ministrs A.Matīss paziņoja, ka Daugavpils profesionālā skola tiešām gatavo labus, zinošus speciālistus, kuri strādā dzelzceļa nozarē. Viņš atzīmēja, ka tieši šī nozare ir viena no attīstītākajām mūsu valstī, bet Daugavpils ir svarīgs transporta un dzelzceļa mezgls.

VAS „Latvijas dzelzceļš” valdes priekšsēdētājs norādīja, ka tuvākajā nākotnē, ņemot vērā turpmāko attīstību, būs nepieciešami sliežu ceļu saimniecības, signalizācijas, IT tehnoloģiju speciālisti.

„Lai veiktu ieplānoto dzelzceļa elektrifikāciju, būs nepieciešams liels augsti kvalificēto speciālistu daudzums. Cerams, ka Daugavpils profesionālā skola līdz ar pārējām valsts izglītības iestādēm palīdzēs šādu speciālistu sagatavošanā”, paziņoja VAS „Latvijas dzelzceļš” valdes priekšsēdētājs.

Jāatzīmē, ka pēc speciālistu novērtējuma, veicot pāreju uz elektrifikāciju, ritošā sastāva nomaiņai būs nepieciešami aptuveni 600 miljoni eiro. Tomēr tas nebiedē VAS „Latvijas dzelzceļš” vadību, jo šobrīd izmantojamie lokomotīvi ir novecojuši un tie jānomaina.

Vizītes turpinājumā ministrs un VAS „Latvijas dzelzceļš” valdes priekšsēdētājs tiksies ar pilsētas vadību.



Написать комментарий