Mazumtirdzniecības apgrozījums gada laikā aug par 3,4%

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šā gada oktobrī, salīdzinot ar septembri, mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums ir pieaudzis par 0,4%. 

Pārtikas preču mazumtirdzniecības apgrozījums ir pieaudzis par 1,1%, bet nepārtikas preču apgrozījums saglabājies nemainīgs.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, šā gada oktobrī, salīdzinot ar septembri, ir pieaudzis par 1,7%. Gadu iepriekš – 2012.gada oktobrī – apgrozījums pieauga par 0,6%, salīdzinot ar septembri, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie dati.

Oktobrī, salīdzinājumā ar pērnā gada oktobri, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās, kopējais mazumtirdzniecības apgrozījums palielinājās par 3,4%. Pārtikas preču grupā palielinājums bija par 3,6%, bet nepārtikas preču grupā – par 3,3%, tai skaitā autodegvielas mazumtirdzniecībā – par 5,2%. Straujākais apgrozījuma pieaugums oktobrī bija mēbeļu, apgaismes ierīču un cita veida mājsaimniecības piederumu mazumtirdzniecībā – par 24,8%, mazumtirdzniecībā pa pastu vai interneta veikalos – par 24,1%, kā arī tekstilizstrādājumu mazumtirdzniecībā – par 13,9%.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu ietekmi, salīdzinotar pagājušā gada oktobri, ir pieaudzis par 3,0%.

Laikā no janvāra līdz oktobrim salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem mazumtirdzniecības apgrozījums ir pieaudzis par 3,6%.


Написать комментарий