J.Zaicevs: Jaunatnes politika nav tikai izklaide, tā jāpaceļ augstākā līmenī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, 28.novembrī Daugavpils pilsētas domes sēdē deputāti pieņēma lēmumu par vēl vienas darba grupas izveidošanu. Minētā grupa izstrādās jaunatnes politikas attīstības plānošanas dokumentu.

Deputāts Jurijs Zaicevs paziņoja portālam Gorod.lv, ka pašreizējā diviem gadiem izstrādāta jaunatnes politikas koncepcija decembra beigās vairs nebūs spēkā.

„Saskaņā ar Jaunatnes likuma 5.pantu, pašvaldībai jāizstrādā jauna koncepcija. To izstrādās darba grupa, kura jaunatnes jautājumu pacels augstākā līmenī. Darba grupā strādās divi deputāti, viens no tiem būšu es”, paskaidroja J.Zaicevs.

Pēc aktīva deputāta domām, jaunatnes politika nav tikai izklaide, jo ir daudz pilsētas dzīves aspektu, kuri jāatrisina.

„Varu teikt, ka, piemēram, man ir liela pieredze. Kad VAS „Latvijas valsts meži” likvidēja aizsardzības meža joslu Daugavpils teritorijā, biju iniciatīvas grupā, kura organizēja piketu, aktualizējot šo problēmu. Manuprāt, jauniešu organizācijām nav jānodarbojas tikai ar izklaides pasākumiem, bet jāiesaistās sabiedriskajā dzīvē”, pastāstīja deputāts.

J.Zaicevs uzskata, ka pilsētas struktūrām, kuras ir atbildīgas par jauniešiem, jāpievēršas reemigrācijas programmas īstenošanai: „Mums ir Rīgā izstrādātā jaunatnes reemigrācijas programma, kuras mērķis ir veicināt jauniešu atgriešanos no Anglijas, Vācijas un citām valstīm. Principā, ar to jānodarbojas pilsētas struktūrām, kuras ir atbildīgas par jaunatni, taču tās to nedara. Tādēļ izstrādāsim koncepciju, lai atbildīgām struktūrām būtu vienkāršāk”, teica viņš.

Pēc J.Zaiceva vārdiem, darba grupā, kura izstrādās jaunatnes politikas attīstības plānošanas dokumentu, darbosies aktīvākie Daugavpils jauniešu organizāciju pārstāvji. „Piemēram, Oskars Laurens nodarbojas ar jaunatnes nodarbinātības jautājumu. Artjoms Pučinskis bija Daugavpils Universitātes Studentu padomes priekšsēdētājs, pašlaik ir sabiedriskais darbinieks. Ņikita Pipčenko ir Pētera Dzalbes partijas jaunatnes nodaļas pārstāvis.

Neapšaubāmi, darba grupa nonāks pie konkrētiem secinājumiem. Darba gaitā noskaidrosim saskarsmes punktus un ņemsim vērā visu grupas locekļu viedokļus. Nonāksim pie konsensa, iesniegsim to Domē, un deputāti pieņems vai nepieņems mūsu koncepciju”, atzīmēja Jurijs Zaicevs.

Pēc deputāta vārdiem, darba grupas locekļu darbs tiks apmaksāts saskaņā ar vispārējo kārtību.


Написать комментарий