Maxima īpašnieku pārstāve atvainojas par neētiskajiem izteikumiem

foto: Jānis Kincis, Dienas mediji
foto: Jānis Kincis, Dienas mediji

Holdinga Vilniaus prekyba, kurai pieder Maxima tīkls Baltijas valstīs, vadītāja Jolanta Bivainīte (Jolanta Bivainytė) atvainojas par šīsnedēļas izteikumiem, tostarp norādi, ka Maxima nav vainīga cilvēku bojāejā traģēdijā.

"Es ļoti nožēloju savus iepriekš paustos izteikumus par traģēdiju Rīgā. Tie ir bijuši neētiski, neprofesionāli un necienīgi pret visiem Latvijas iedzīvotājiem. Saprotamu iemeslu dēļ tas ir radījis šoka vilni Latvijā un vēl vairāk saasinājis atmosfēru šajā sēru laikā. Es vēlreiz no sirds atvainojos,” izteikusies uzņēmēja.

Bivainīte intervijā aģentūrai BNS apgalvojusi, ka evakuācija pēc nelaimes Zolitūdē esot notikusi. "Ne jau tāpēc sagruva, ka mēs neko nedarījām," uzsvēra Bivainīte. Viņasprāt, uzņēmuma pārstāvji visu darījuši pareizi, un viņa nezina, ko vajadzēja darīt citādāk un labāk.

"Mēs visu darījām pēc labākās sirdsapziņas. Uzskatu, ka tad, kad beigsies šoks, cietušie atzīs, ka Maxima vienīgā palīdzēja," uzsvēra Bivainīte.

Jau vēstīts, ka pēc akcionāru lēmuma no ieņemamā amata atbrīvots SIA Maxima Latvija vadītājs Gintars Jasinsks, kurš ceturtdien preses konferencē norādījis: "Jāatkāpjas tiem, kas jūtas vainīgi, bet mēs nejūtamies nedz politiski, nedz juridiski atbildīgi par notikušo.", portālu Diena.lv informēja uzņēmuma preses pārstāvis Jānis Beseris.

"Šis lēmums pieņemts nepieļaujamo Gintara Jasinska izteikumu dēļ šajā Latvijas tautai sāpīgajā un smagajā laikā," skaidro Maxima Group ģenerāldirektors Mindaugs Bogdanavičius.

Savukārt portālā Ekonomika.lt uzreiz pēc notikušās Zolitūdes traģēdijas Rīgā 22.novembrī publicēts Lietuvas komunikāciju aģentūras speciālistes Ievas Vozbutaites Beļauskes (Ieva Vozbutaite-Beliauske) komentārs, kurā viņa norāda - Lietuvā Maxima ir viena no iecienītākajām preču zīmēm, turpretī Latvijā tā nekad nav bijis arī pirms nelaimes. Tāpēc, arī ja Maxima nav vainīga ēkas sabrukšanā Rīgā, preču zīme Maxima ir nopietni cietusi un to nāksies mainīt. Vienlaikus gan speciāliste paudusi pārliecību, ka Maxima darbība Lietuvā Rīgas nelaimes dēļ necietīs ne īstermiņā, ne ilgākā laika periodā.

Arī Lietuvas mediji turpina sekot līdzi notikumiem Latvijā saistībā ar Zolitūdes traģēdiju un uzņēmuma Maxima Latvija atbildību tajā.

Lietuvos Rytas ziņai par Jasinska izteikumiem Rīgā licis virsrakstu "Maxima Latvija vadītājs iesit latviešiem pļauku". Lietuvas medijs arī norāda, ka Latvijas sabiedrībā saistībā ar šiem izteikumiem vērojams "dusmu vilnis", iedzīvotāji spriež par boikotu un akcijām pret Maxima veikaliem. Minēts arī, ka iedzīvotāji sūtīs vēstules Lietuvas prezidentei Daļai Gribauskaitei un vāks parakstus.


Написать комментарий