„Sochin karate klub” sportisti pārbaudīja savus spēkus starptautiskajā turnīrā „Fudzi Cup”

foto: S. Ivaņko
foto: S. Ivaņko

24. novembrī Rīgā notika prestižs starptautiskais turnīrs „Fudzi Cup”, kurā piedalījās 500 sportisti no 25 Latvijas, Lietuvas , Igaunijas un Krievijas klubiem, par to portālam Gorod.lv pastāstīja kluba „Sochin karate klub” vadītājs Sergejs Ivaņko.

„Sacensības notika pēc WKF (World karate federation) noteikumiem, kas liecina par turnīra sarežģītības līmeni.

„Sochin karate klub Daugavpils”, ņemot vērā nepilno sastāvu un vēlēšanos pārbaudīt jaunos, sacensībās uzstājās diezgan labi un ieņēma 10. vietu 25 klubu vidū.

Teicami uzstājās Oļegs Labuts. Kumitā jauniešu smagākajā absolūtajā kategorijā +73 viņš ieguva pirmo vietu un zelta medaļu.

Armands Grosbergs, uzstājoties kumitā savā kategorijā, kļuva par sarežģītākas kategorijas OPEN dalībnieku, kurā svars nav ierobežots. Tā apvieno visus sportistus. Teicami uzvarot vairākās divkaujās, Armands diemžēl ieguva 4. vietu. Tomēr SUMO Armands atguva līdera pozīcijas un izcīnīja 2. vietu, saņemot sudrabu.

un lielā dalībnieku konkurencē pārliecinoši nonāca līdz finālam, kurā kļuva par 2. vietas ieguvēju un saņēma sudrabu.

Nikolajs Romancevičs, „mazais samurajs” sīvi cīnījās divcīņās un lielā dalībnieku konkurencē pārliecinoši nonāca līdz finālam, kurā kļuva par 2. vietas ieguvēju un saņēma sudrabu.

Tomēr priekšā bija komandu sacensības – „siena pret sienu”. Uzstājoties komandas „Ippon.lv” sastāvā, Nikolajs pienācīgi cīnījās, komandā uzvarot stipro kluba BBK (treneris Sadikovs) sastāvu, bet zaudējot Krievijas komandai „Sojuz”, Koļas komanda ieņēma 4. vietu.

Violeta Kreipāne, mazākā komandas Sochin sportiste, uzstājoties SUMO, brīnišķīgi cīnījās 8 divcīņās, rezultātā zaudējot krievietei, ieguva 2. vietu.

Aizraujoši uzstājās Emīls Mihejevs savā KATA kategorijā. Jāatzīmē, ka kategorijā bija 30 dalībnieki, un Emīls, uzvarot vairākās divcīņās, iekļuva 12 sportistu pusfinālā. Pēc tam viņš pārliecinoši uzvarēja pusfinālā, tika atlasīts finālam, kurā Emīls diemžēl zaudēja. Tomēr iekļūšana stiprāko sešniekā šāda līmeņa turnīrā ir godājama.

Diezgan labi uzstājās arī pārējie komandas sportisti. Neiegūstot godalgotas vietas, viņi nopelnīja vērtīgu pieredzi uzvarai nākamajās sacensībās, kurām vēl ir laiks sagatavoties. Tā, sportistus gaida „Samurai Cup”, kurš 18. janvārī notiks Madonā, kā arī 2014. gada 1. februārī Atklātais Latvijas karatē čempionāts JKA (Japan Karate Association) Daugavpils olimpiskajā centrā.

Tomēr par sportistiem tuvāko notikumu kļūs „Soshin” audzēkņu komplicētais reitinga eksāmens, kurš notiks jau decembrī. Pēc tā tiks noteikti pagājušā gada rezultāti ar interesantu programmu un pārsteigumiem sportistiem”, – pastāstīja S. Ivaņko.

„Sochin team” izsaka milzīgu pateicību Daugavpils vicemēram Jānim Dukšinskim, Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītājai Marinai Isupovai, Sporta pārvaldes vadītājam Aleksandram Isakovam par palīdzību brauciena uz turnīru organizēšanā. Atsevišķs paldies vecākiem, kuri devās uz turnīru un atbalstīja sportistus.



Написать комментарий