Kataloga atklāšanā tika prezentēta mājas lapas sākotnējā ideja, jau realizētie darbi un nākotnes ieceres, kas ietver www.orudi.lv pārtulkošanu angļu un krievu valodās, kā arī aktīvus mājas lapas popularizēšanas pasākumus.

Valdot pozitīvai gaisotnei, viesi klātesošos iepazīstināja ar saviem vaļaspriekiem un darinājumiem, kas papildinās un padarīs bagātīgākus www.orudi.lv preču kataloga krājumus.

Kataloga radītāji ir ceļa sākumposmā un dzīvo ar pārliecību, ka e-katalogs nākotnē būs spēcīgs, bagāts un pieprasīts.

Vārdam orūdi latgaliešu valodā ir 2 nozīmes: pirmā – amats, otrā – apcirknis klētī. Sena austrumu gudrība vēsta – ja tev ir divi naudas gabali, par vienu nopērc maizi, par otru – ziedus, ko likt uz galda. Darbam un svētkiem jābūt līdzsvarā. Tādēļ www.orudi.lv ir radies Mūzas kabinets – vieta, kur apgrozīties daiļajām mākslām. Te var iepazīties ar vietējo cilvēku dzeju, gleznām esejām, atziņām, dzīves gudrībām un daudz ko citu.

Lai sveiktu mājas lapas autorus ar sasniegtajiem rezultātiem, uz pasākumu ieradās amatnieki un biedrību pārstāvji no tuvākām un tālākām Latgales vietām, kā arī Baltinavas novada priekšsēdētāja.