Brīdina par vētru naktī uz pirmdienu

foto: F64
foto: F64

Sestdien dienā Latvijai pietuvosies neliels ciklons, līdz ar to mākoņu daudzums palielināsies, kā arī dažviet gaidāmi īslaicīgi nokrišņi - slapjš sniegs un lietus. Gaisa temperatūra dienas laikā sasniegs 0...+5 grādus, informē sinoptiķi.

Svētdien dienas otrajā pusē un kā arī pirmdien laika apstākļus noteiks plašs un aktīvs ciklons, kas nesīs nepastāvīgus laika apstākļus. Pa laikam gaidāmi nokrišņi - gan sniegs, gan slapjš sniegs, kas kādā brīdī pāries lietū. Pastiprināsies rietumu puses vēji, brāzmās sasniedzot 17-22 m/s, bet Kurzemes piekrastē pat 25 m/s. Gaisa temperatūra gaidāma +2...+8 grādu robežās, vien austrumos var būt par kādu grādu vēsāks.

Nākamās darba nedēļas gaitā laika apstākļi joprojām būs nepastāvīgi - katru dienu ir gaidāmi nokrišņi, kā arī galvenokārt piekrastes rajonos pūtīs brāzmaini vēji, bet nedēļas otrajā pusē vēja brāzmas atkal var sasniegt vētras spēku. Gaisa temperatūra valsts rietumos būs pārsvarā pozitīva, piekrastē pat sasniedzot +6...+7 grādus, bet valsts austrumos tā būs lielākoties negatīva, vien kādā pēcpusdienā tā var paaugstināties līdz +3...+4 grādiem.

Šādos mainīgos laika apstākļos īpaši uzmanīgiem jābūt autovadītājiem, jo uz ceļa bieži var veidoties apledojums!


Написать комментарий