Suši cienītāji riskē ar savu veselību 3

foto: 2sushi.ru
foto: 2sushi.ru

ASV Rodžera universitātes pētnieki noskaidroja, ka bieža suši ēšana ved uz sirds, asinsvadu un galvas smadzeņu saslimšanām. Par to ziņo izdevums The Daily Mail.

Daudzu iecienītā ēdiena galvenais komponents ir sarkanā zivs, kura satur omega 3 taukskābi, veselīgu komponentu, kurš labvēlīgi ietekmē mūsu organismu un efektīvi izvada holesterīnu no mūsu organisma.

Bet vēl sarkanā zivs satur tādu toksisku vielu kā metildzīvsudrabs. Uzkrājoties organismā, tā veicina nopietnu sirds asinsvadu slimību attīstību, bet vissliktākais ir tas, ka šis toksīns var izsaukt Minamata slimību, kuru raksturo motorikas traucējumi, dzirdes un redzes pasliktināšanās, bet smagākajos gadījumos ir iespējama paralīze un pat nāve. – ziņo glob-news.ru.

Tāpat zinātnieki iesaka neaizrauties ar sarkano zivi grūtniecēm, jo metildzīvsudrabs var negatīvi ietekmēt mazuļa nervu attīstību. Divi gabaliņi sarkanās zivs nedēļā ir optimāls produkta daudzums, kurš pasargās no negatīvām sekām, domā eksperti.


Написать комментарий

Gan metāliskais dzīvsudrabs, gan visi tā savienojumi ir indīgi. Kāpēc vispār dzīvsudrabu saturošu "pārtikas produktu" atļauj tirgot?

Būtu interesanti zināt, kāpēc tieši sarkanajā zivī ir dzīvsudrabs, un vai tas nav arī citās zivīs un pārtikā lietojamos ūdens dzīvajos organismos.

Kāpēc uzbrauciens suši, veģetārie suši ne pie kā nav vainīgi, bet lašmaizītes ir tāda pati inde.

Nez ko par šo pētījumu saka tālo austrumu piekrastes ilgdzīvotāji, kas no sushi un jūras veltēm pārtiek ikdienā :)

Написать комментарий