Pašlaik ir vajadzīga valdība ar stabilu Saeimas vairākuma atbalstu, uzsver Dombrovskis

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Patlaban Latvijai ir vajadzīga valdība, kuru atbalsta pārliecinošs Saeimas vairākums, bet pašreizējai valdībai jau vairākus mēnešus šāda atbalsta nebija.

To svētdien TV 3 raidījumā "Nekā personīga" atzina trešdien demisionējušais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V). "Pašreiz ir vajadzīga valdība ar jaunu uzticības kredītu un stabilu Saeimas vairākuma atbalstu," sacīja demisionējušais premjers, kurš pats vairs neplānojot pretendēt uz valdības vadītāja amatu.

Skaidrojot iemeslus, kādēļ valdošo koalīciju būtu jāpaplašina, Dombrovskis norādīja: "Plaša koalīcija ļauj efektīvāk sabalansēt dažādas intereses un virzīties uz priekšu."

"Delfi" jau daudzkārt vēstījis, ka konflikti valdošajā koalīcijā ilgst jau vairākus mēnešus, īpaši saspīlētas ir attiecības starp Dombrovska pārstāvēto "Vienotību" un Nacionālo Apvienību, kura jau dažas nedēļas pirms valdības atkāpšanās paziņoja, ka koalīcijas līgums vairs nav spēkā, jo premjers neizpildīja Nacionālās Apvienības prasību par tieslietu ministra Jāņa Bordāna atstādināšanu.

Pirms tam attiecību saspīlējumu izraisīja strīdi par tā dēvēto demogrāfijas ultimātu un termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu investoriem, kas iegādājas nekustamos īpašumus Latvijā.


Написать комментарий