Vējš bez elektrības atstājis ap 20 tūkstoš mājsaimniecību

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirmdienas rītā vēja ātrums Latvijā pamazām mazinās, īpaši Kurzemē,  bet valsts centrālajā un austrumu daļā vējš lauzis vairāk koku un nodarījis lielākus postījumus elektrolīnijām, tur saglabājas stiprs un auksts ziemeļu, ziemeļrietumu vējš, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Valsts lielākajā daļā naktī reģistrētas vēja brāzmas līdz 17-24 metriem sekundē, stiprākas vēja brāzmas bija jūras malā, tostarp 29 m/s Ventspils ostā.

Uzņēmuma "Sadales tīkls" operatīvie dati uzrāda, ka Latvijas elektrotīklos notikuši vairāk nekā 1100 avārijas atslēgumu, no kuriem lielākā daļa ir Vidzemē un Sēlijā, taču bez elektrības ir arī mājsaimniecības citos reģionos.

Kopumā bez elektrības varētu būt pat līdz 20 tūkstošiem mājsaimniecību, informēja "Sadales tīkla" komunikāciju direktore Renāte Meļķe. Visvairāk traucējumi reģistrēti Kokneses, Skrīveru, Aizkraukles, Bauskas, Olaines apkārtnē, Carnikavā un Saulkrastos.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) operatīvais dežurants Agris Šūmanis Latvijas Radio informēja, ka aizvadītajā diennaktī izsaukumu bijis divreiz vairāk nekā parasti. Kopumā no 90 izsaukumiem 65 saistīti ar glābšanas darbiem, 55 gadījumos veikta tehniska palīdzība. Visvairāk lauzti koki, kas aizšķērsojuši ceļus, no mājām atraudas konstrukcijas, apgāzti reklāmas plakāti.

VUGD pārstāve Inga Vetere pastāstīja, ka daudz iszaukumu bijis Rīgas reģionā, bet cilvēki cietuši nav.

Pirmdienas rītā braukšanas apstākļi uzlabojas, tomēr daudzviet saglabājas apledojums, liecina uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" operatīvā informācija.


Написать комментарий