Daugavpilī pa logu izmestais jaundzimušais ieguva jaunu ģimeni

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pagājušā gada vasarā Daugavpilī notika šokējošs gadījums – 17.jūlijā pa otrā stāva logu Hospitāļu ielā 2, Cietoksnī, izmeta jaundzimušu bērnu.

Portāls Gorod.lv jau ziņoja, ka māte, kura izmeta bērnu pa logu, atradās uzskaitē psihiatriskajā slimnīcā, viņai bija piešķirta invaliditātes 2.grupa. Savu rīcību sieviete paskaidroja ar to, ka bērns viņai neesot vajadzīgs.

Tiesa sievietei noteica sodu – piespiedu ārstēšanos, bet jaundzimušais zēns pēc atveseļošanās tika nodots Sociālās aprūpes centrā „Kalkūni”.

Portāls Kasjauns.lv, atsaucoties uz Daugavpils Bāriņtiesas priekšsēdētājas Ingas Cauņas un Sociālās aprūpes centra „Kalkūnu” vadītājas Skaidrītes Kazanovas vārdiem, ziņo, ka bērns jūtas labi, turklāt viņš ir adoptēts.

Saskaņā ar portāla Kasjauns.lv informāciju, adoptētāji (ģimene no Latvijas) esot pieteikušies drīz vien pēc nelaimes, tādēļ puisēns aprūpes centrā „Kalkūni” atradies vien tik ilgi, cik bijis nepieciešams, lai noformētu adopcijas formalitātes.

Savukārt puisēna bioloģiskajai mātei Daugavpils tiesa pērnā gada novembrī piespriedusi medicīniska rakstura piespiedu līdzekli – ārstēšanos vispārēja tipa psihiatriskajā slimnīcā. 


Написать комментарий