Mākslinieces Jeļenas Nosovas «Sajūtu mozaīka» Latgales Centrālajā bibliotēkā

foto: lcb.lv
foto: lcb.lv

Piektdien, 6.decembrī, Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) abonementā notiks mākslinieces Jeļenas Nosovas personālizstādes „Sajūtu mozaīka” atklāšana.

Jeļenas Nosovas vārds daudziem daugavpiliešiem neko neizsaka, tomēr mums visiem bija iespēja iepazīties ar viņas radošo darbību, jo viņa ir noformētāja Daugavpils Latviešu kultūras centrā. Arī Vienības nama svētku vitrīnas ir viņas roku darbs.

Māksliniece pastāstīja portālam Gorod.lv, ka jaunajā personālizstādē varēs apskatīt 16 dažāda veida darbus – gan ainavas, gan klusās dabas motīvus, kuri atspoguļo ļoti dažādas emocijas un sajūtas. Tādēļ Jeļena Nosova šo izstādi ir nosaukusi „Sajūtu mozaīka”.

Tā nav pirmā mākslinieces personālizstāde, bet LCB apmeklētāju uzmanībai viņas gleznas tiks piedāvātas pirmo reizi.

Jeļenas Nosovas dzīve ir pretrunu pilna – viņa ir dzimusi Vācijā, bet vēlāk atgriezusies Daugavpilī. Neskatoties uz māksliniecisko talantu un radošo garu, viņa neplānoja kļūt par profesionālo mākslinieci un tikai pirms pāris gadiem ieguva mākslas maģistra grādu, absolvējot Daugavpils Universitātes Mākslu katedru. Latviešu kultūras centrā Jeļena strādā vairāk nekā 10 gadus.

Tautas gudrība vēsta, ka labāk ir vienreiz redzēt, nekā simts reizes dzirdēt, tādēļ visi interesenti tiek aicināti apmeklēt Jeļenas Nosovas personālizstādes atklāšanu, kas notiks 6.decembrī plkst.15:00 LCB abonementā. 


Написать комментарий