Daugavpils pilsētas dome neuzskatīja par nepieciešamu paziņot par 18.novembra tilta atvēršanu autosatiksmei

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ceturtdien, 28.novembrī, Daugavpils pilsētas domes mājas lapā tika īsi paziņots, ka 30.novembrī autotransporta satiksmei plānots atvērt tiltu 18.novembra ielā.

Teikuma formulējuma un vārda „plānots” lietošanas dēļ nepaziņojām pilsētniekiem par gaidāmo pasākumu, lai nedotu viņiem viltus cerību, kā arī lai pilsētas vadība nenonāktu neērtā situācijā, kā, piemēram, Ļipeckas mērs, kura intervija par autoceļa atklāšanu tiek plaši apspriesta internetā.

Materiālam pievienotie faili ļaus pilsētniekiem pārliecināties, ka Dome neuzskatīja par vajadzīgu vismaz īsumā paziņot par to, ka tilts tiešām tika atvērts autosatiksmei. Portāls Gorod.lv 2.decembrī notikušajā kārtējā preses konferencē mēģināja saņemt papildus informāciju par veiktajiem un ieplānotajiem darbiem šajā posmā.

Atbildot uz jautājumu par to, kad tilts 18.novembra ielā tika atvērts autosatiksmei un kāpēc nav informācijas, ka tilts tiešām tika atvērts, pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe paziņoja: „Oficiālā informācija tika publicēta pagājušajā nedēļā – tika paziņots, ka autosatiksmei tilts tiks atvērts sestdienas rītā. Kopš sestdienas autosatiksme ir atjaunota”.

Pēc portāla Gorod.lv žurnālista piezīmes par to, ka pirms preses konferences, pirmdien, 2.decembrī, Domes mājas lapā nebija informācijas par autosatiksmes atvēršanu uz tilta (jo solījums atvērt autosatiksmi un tās atvēršana nav viens un tas pats), P.Dzalbe paziņoja: „Tika publicēta precizējoša informācija, diemžēl ne visi plašsaziņas līdzekļi informēja par tilta atvēršanu. Jūsu vadībai bija zināms, ka sestdien tilts tiks atvērts autosatiksmei”.

Lai atbalstītu savu vietnieku, Jānis Lāčplēsis piebilda: „Tas ir darba process, tā nebija svinīga tilta atklāšana ar orķestri un parādi. Jebkurš autovadītājs var saprast, ka satiksme ir atvērta, spriežot pēc ceļazīmēm, kuras 30.novembrī tika uzstādītas, tika ieslēgti luksofori”.

Domes preses dienesta darbinieces frāze „Informācija ir pieejama mājas lapā” varētu noslēgt šo sarunu, jo, apmeklējot pašvaldības mājas lapu, pilsētnieki var pārliecināties par informācijas publicēšanu (ja tā tiks publicēta) par tilta atvēršanu autosatiksmei, tomēr uzdevām papildus jautājumus, kuri interesē pilsētniekus un mūsu lasītājus.

Paskaidrojot to, ka starp sliedēm uz tilta ielika nevis solīto betona segumu, bet asfaltu, J.Lāčplēsis paziņoja, ka vietās, kurās plānoja ielikt betona pamatu, tas tika izdarīts, savukārt posmus, kuros starp sliedēm tika ieklāts asfalts, dēvē par piebraucamo ceļu pie tilta.

Tāpat pilsētas mērs paziņoja, ka 22.novembrī autosatiksme uz tilta netika atvērta, jo būvnieki nebija nodrošinājuši gājēju drošību. Patlaban darbi tiek turpināti 18.novembra un Viestura ielu krustojumā, daļa darbu, tostarp asfalta trešās kārtas ieklāšana un gājēju pāreju ierīkošana, tika pārcelta uz nākamo gadu.

P.S. Pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks P.Dzalbe piektdien, 29.novembrī, pēc plkst.18:00 portāla Gorod.lv vadībai paziņoja, ka tiltu tiek plānots atvērt autosatiksmei 30.novembrī. 



Написать комментарий